Planurile Fiat de a-şi muta o parte din producţie în Serbia nasc controverse. Berlusconi: "Fiat poate construi unde doreşte"

Ziarul Financiar 25.07.2010

Decizia Fiat de a muta o parte din producţia de maşini din Italia în Serbia a iscat multe discuţii, vineri având loc proteste la mai multe fabrici italiene care au dus la întârzirea producţiei.

Mai puţin de o cincime dintre muncitori au luat parte la protestele organizate de Fiom, principalul sindicat al muncitorilor Fiat.

În încercarea de a linişti apele, premierul italian Silvio Berlusconi a declarat că Fiat poate construi maşini oriunde, chiar dacă guvernul încă doreşte să aducă compania la o nouă rundă de negocieri. "Într-o economie liberă şi o ţară liberă, un grup industrial este liber să îşi mute producţia oriunde crede necesar", a spus Berlusconi vineri în cadrul unei conferinţe de presă. "Sper, totuşi, că acest fapt nu va afecta Italia sau muncitorii Fiat".

Ministrul muncii Maurizio Sacconi a declarat că doreşte să se întâlnească cu oficialii Fiat pentru a discuta asupra planurilor companiei.