Aldis Călăraşi a angajat 100 de oameni

Autor: Diana Tudor Stoica 25.07.2010

George Naghi, acţionarul majoritar al producătorului de mezeluri Aldis din Călăraşi, spune că în primele şase luni din acest an vânzările s-au majorat cu 20% faţă de 2009, pe fondul creşterii vânzărilor de carne proaspătă către lan ţurile de magazine din retailul modern (carne tocată, carne de mici - n. red.).
"În 2009 am avut rezultate mai mici comparativ cu 2008 ca urmare a scăderii preţurilor, însă după primele şase luni ale acestui an deja înregistrăm un plus de 20% la cifra de afaceri faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut", a spus Naghi. Aldis Călăraşi, unul dintre cei mai mari producători locali de mezeluri, a înregistrat în 2009 o cifră de afaceri de 292,4 de milioane de lei (circa 69 mil. euro), în scădere cu 13,4% în lei şi 24,7% în euro comparativ cu rezultatele înregistrate în anul 2008, potrivit informaţiilor apărute pe site-ul Registrului Comerţului. În aceeaşi perioadă, profitul brut al companiei s-a înjumătăţit, de la 7 milioane de lei (1,9 mil. euro) la 3,2 mil. lei (0,76 mil. euro) în 2009.
Naghi susţine că a angajat 100 de persoane în primele şase luni ale acestui an, după ce a renunţat în 2009 la un număr similar de angajaţi, ca urmare a creşterii vânzărilor de carne proaspătă.
"Anul trecut am disponibilizat aproape 100 de persoane după ce am decis să renunţăm la schimbul trei de lucru, care nu era eficient pentru business, şi ne-am mărit astfel productivitatea. De la începutul anului am angajat din nou aproape 100 de persoane atât pentru departamentul de preparate, cât şi pentru cel de carne proaspătă, păstrând însă doar două schimburi de lucru."
Anul trecut, Aldis Călăraşi a avut 1.250 de angajaţi, faţă de 1.345 în 2008.
În plus, Naghi afirmă că intenţionează să continue investiţiile în zootehnie şi agricultură deoarece vrea să intre pe viitor pe piaţa produselor bio. "Produsele bio sunt din ce în ce mai căutate. Planul este pe termen mediu sau lung, deorece este nevoie de timp pentru pregătirea terenurilor. Am început deja să nu mai folosim produse chimice ca îngrăşăminte", a afirmat acţionarul Aldis, fără a oferi însă mai multe detalii.