Emil Boc despre păstrarea bonurilor fiscale şi descurajarea micii evaziuni fiscale: Sper ca până la 1 septembrie să avem forma finală a actului normativ

Ziarul Financiar 25.07.2010

Premierul Emil Boc şi-a exprimat încrederea ca până la 1 septembrie să aibă forma finală a actului normativ prin care se urmăreşte descurajarea micii evaziuni prin încurajarea românilor de a păstra bonurile fiscale.

În cadrul unui interviu acordat postului public de televiziune, premierul a declarat că speră ca măsura să treacă prin Parlament şi să poată fi pusă în aplicată cel mai târziu în trimestrul patru din 2010.

Acesta a menţionat că se va stabili un plafon pana la care se pot aduce bonuri fiscale si se va stabili un procent din valoarea acestora care va fi returnat.

Sâmbătă Emil Boc a declarat că se lucrează la un proiect de lege care să permită o serie de deduceri fiscale pentru românii care cer şi păstrează bonurile fiscale obţinute în urma achiziţiei de produse sau servicii. Premierul a dat drept exemplu achiziţiile de produse şi servicii pentru reabilitarea locuinţelor, amintind faptul că în acest sector este prezentă o evaziune fiscală de mare amploare.