Endava angajează 100 de oameni în noul centru software din Iaşi

Autor: Laurentiu Cotu 26.07.2010

Compania are deja 220 de angajaţi, iar expansiunea este generată de comenzi de la clienţi externi.



Compania Endava România, parte a grupului britanic Endava, specializată în furnizarea de servicii IT de business pentru aplicaţii financiare, telecomunicaţii, media şi IT, a anunţat că va deschide în toamnă un nou centru software la Iaşi, unde vor fi angajaţi, până la finele anului viitor, aproximativ 100 de oameni. Endava a închiriat peste 1.200 mp de spaţii de birouri în centrul Iaşiului, în complexul Palas, administrat de Iulius Group.
Printre clienţii Endava se numără IMG Worldwide, Cision, ITV, NYSE Euronext, UBS, Banca Transilvania, BancPost, AVIVA, Aegon Life, BRD Fond de Pensii.
Compania mai deţine la Iaşi un sediu în care lucrează în prezent 50 de oameni, două centre în Cluj-Napoca unde au fost angajaţi peste 150 de ingineri software şi o divizie de consultanţă la Bucureşti, în total numărul angajaţilor Endava din România ajungând la peste 220 de persoane. Potrivit oficialilor Endava, extinderea operaţiunilor companiei în România este determinată în principal de iniţierea unor noi proiecte cu clienţi străini.
"În Iaşi vedem o zonă cu potenţial mare de dezvoltare, un centru IT important unde găsim profesionişti cu experienţă, un centru universitar, criterii pe care le urmărim în alegerea spaţiilor noastre din Europa de Est. Pentru următorii ani planificăm o creştere accentuată a operaţiunilor noastre din România, care anticipăm că se va realiza în cea mai mare parte prin sediul din Iaşi", a declarat pentru ZF Transilvania Valentin Metzger, director executiv la Endava România. Echipa Endava din Iaşi este formată în principal din programatori Java şi .NET, care lucrează în proiecte de dezvoltare software pentru clienţi din Marea Britanie, din sectorul financiar-bancar.
"Vrem să fim pregătiţi pentru extinderea activităţilor din România şi din punct de vedere logistic, astfel încât să putem demara la Iaşi proiecte de mari dimensiuni pentru clienţii noştri, de aceea am ales un nou spaţiu cu o capacitate de până la 200 de oameni. Din toamnă, toate activităţile noastre din Iaşi se vor desfăşura în noul sediu şi estimăm că până la finele anului următor vom mai angaja aproximativ 100 de persoane pentru acest centru", a spus Valentin Metzger.
Numărul de angajaţi Endava din România a crescut cu 25% în prima jumătate a acestui an. Totodată, cifra de afaceri a companiei clujene din primul semestru a fost în creştere cu 37% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Endava România a încheiat anul 2009 cu o cifră de afaceri de circa 3,8 mil. euro, în creştere cu peste 22% faţă de anul precedent. Compania clujeană a obţinut în 2008 vânzări totale de aproximativ 3,1 mil. euro (peste 11,29 mil. lei). În prezent operaţiunile Endava în România aduc 18% din cifra de afaceri a grupului, spun oficialii companiei.
Pentru clienţii din România, Endava dezvoltă soluţii software pentru fonduri de pensii şi companii de asigurări, aplicaţii software pentru bănci, servicii de dezvoltare de portaluri online şi respectiv consultanţă în realizarea de sisteme IT cu finanţare prin fonduri europene.
Endava este o companie de servicii IT cu sediul central în Londra, având peste 600 de angajaţi în Marea Britanie, USA, România şi Republica Moldova. Endava a realizat în ultimii trei ani, la nivel global, o creştere medie anuală de 79%, încheind anul financiar 2008-2009 cu o cifră de afaceri de aproximativ
23,4 mil. euro. Endava România are sediul principal în Cluj-Napoca şi a fost înfiinţată în anul 2006 ca urmare a fuziunii prin absorbţie cu firma clujeană Alfa Global Solutions, furnizor de soluţii IT.