Adobe pune la bătaie 1.000 $ ca să-şi acopere joburile

Autor: Magraon Andreea 28.07.2010

Adobe România, subsidiara locală a celui mai mare producător de aplicaţii de design grafic din lume, oferă 1.000 de dolari (770 de euro) brut persoanelor care recomandă companiei un programator care ajunge să fie angajat pe unul din cele câteva zeci de posturi care sunt acum vacante în cadrul firmei. Oferta este valabilă până pe 31 august. În prezent, există 18 posturi disponibile în cadrul Adobe, printre acestea fiind cele pentru dezvoltatori de software şi administratori de bază de date, potrivit informaţiilor postate pe site-ul companiei.
"Cei mai buni oameni din piaţa de IT nu au CV-urile actualizate pe tot felul de site-uri de recrutare şi nu aplică la joburile pe care le postăm. Sunt genul de candidaţi «pasivi». Credem că încurajându-le prietenii să îi recomande, putem să ajungem mult mai uşor la ei", explică Bogdan Ripa, director tehnic al Adobe. El a explicat că acest tip de premii, numit "referral bonus", este unul vechi şi se foloseşte în majoritatea companiilor. Compania oferă astfel de bonusuri şi pentru angajaţii săi.
"Adobe România este în momentul de faţa într-o creştere accelerată, iar prietenii angajaţilor curenţi nu ne mai sunt suficienţi ca să ocupăm poziţiile pe care le avem deschise. Ştiind că pe piaţă există profilurile de candidaţi pe care le căutam, am decis să extindem acest concept în afara companiei, oferind 1.000 de dolari oricui ne aduce un candidat care în urma interviurilor devine angajat al Adobe România", mai spune Ripa.
Adobe are în prezent aproape 150 de angajaţi în România, potrivit lui Bogdan Ripa. Cei care vor să facă o recomandare trebuie să trimită un e-mail la adresa hr-romania@adobe.com care să conţină CV-ul persoanei recomandate, poziţia pe care candidatul se potriveşte, precum şi argumente care să susţină recomandarea făcută. Persoanele care au făcut recomandarea vor primi săptămânal un e-mail cu stadiul procesului de recrutare al candidatului propus. De la trimiterea CV-ului celui propus până la primirea sumei de 1.000 de dolari durează aproape şase luni de zile, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.
Un angajat entry-lever în domeniul software câştigă în România între 500 şi 1.200 de euro, potrivit datelor din piaţă. Potrivit directorului tehnic al Adobe, salariile oferite sunt competitive, fără a da însă o sumă exactă. "Salariile angajaţilor reprezintă un subiect confidenţial, însă vă asigur că suntem foarte competitivi pe piaţa din România, oferind nu doar un salariu brut, ci un pachet de beneficii ce conţine de la asigurarea medicală până la acţiuni Adobe oferite la angajare, programe de cumpărare acţiuni la preţuri preferenţiale sau bonus de fitness", a declarat Bogdan Ripa.
Abobe România a avut anul trecut o pierdere de 6.000 de euro la afaceri de 6,6 milioane de euro.