Interagro reziliază contractul cu Amonil ca urmare a "atacurilor din presă" şi a "imensului prejudiciu de imagine"

Ziarul Financiar 28.07.2010

Consiliul de administraţie al Interagro a reziliat contractul cu producătorul de îngrăşăminte chimice Amonil Slobozia (AMO) pentru procesare a gazului metan, încheiat în noiembrie 2009, se arată într-o notificare a Interagro publicată de Amonil la BVB.

"Prin contractul de procesare 2009.05.08/01.11.2009, contract aprobat de AGA, Interagro a menţinut în funcţiune combinatul deşi piaţa îngrăşămintelor s-a păbuşit odată cu declanşarea crizei economico-financiare. Atacurile din presă din ultima perioadă şi imensul prejudiuciu de imagine pe care acestea le-au produs grupului Interagro (...) au determinat Consiliul de administraţie al Interagro să decidă rezilierea contractului. Drept urmare, consideraţi prezenta notificare ca demersul legal necesar încetării acestui contract", se arată în anunţ.

Consiliul de Administraţie al Amonil a fost convocat joi, 29 iulie, pentru analiza situaţiei create.

În notificarea trimisă, reprezentanţii Interagro spun că societatea a participat cu finanţare pentru punerea în funcţiune a combinatului Amonil şi cu experienţa necesară pentru managementul consorţiului şi în comerţul cu îngrăşăminte chimice.