Oracle, Cisco şi Vodafone au scos la concurs peste 130 de joburi în iulie

Autor: Adelina Mihai 29.07.2010

Oracle, subsidiara locală a celui mai mare producător de soft pentru companii, Cisco, cel mai mare producător de echipamente de reţea din lume şi Vodafone, numărul doi pe piaţa locală de telefonie mobilă au scos la concurs peste 130 de poziţii în luna iulie, potrivit datelor centralizate de motorul de căutare de joburi Balaur.ro, care analizează oferta de joburi de pe 27 de site-uri de recrutare.

Oracle, unul dintre cei mai activi angajatori din luna iulie, a scos la concurs 60 de posturi în iulie. Pe lângă Oracle, companii precum HP, Adobe sau Microsoft vor crea câteva sute de locuri de muncă până la finele anului, angajatorii din acest sector căutând, în special, programatori, ingineri, dar şi angajaţi pentru centrele de suport.

"Sectorul IT rămâne în top în ceea ce priveşte nivelul salarial oferit pentru poziţiile deschise, însă ceea ce scot în prezent la concurs companiile IT nu sunt neapărat joburi cu specific IT, ci pentru centrele de suport dezvoltate în ţară. Spre exemplu, un angajat dintr-un centru de suport al unei companii IT se poate ocupa de gestionarea contractelor de servicii pentru companiile-client din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa- n.r.) sau pot procesa facturi, activităţi care ţin mai mult de domeniul economic", susţine Mirela Marinescu, recruitment director în cadrul firmei de recrutare APT, care oferă şi servicii de leasing de personal şi de relaţii publice, cu afaceri de 12,27 milioane de euro anul trecut.

Joburile în IT şi telecom sunt printre cele mai căutate, mai ales pentru că aduc venituri mai mari comparativ cu alte industrii. Dacă în luna mai salariul mediu net pe economie a fost de 340 de euro, în IT şi telecom valorile au fost aproape duble, de 670 de euro net în telecomunicaţii şi de 735 de euro net în IT, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

Vodafone a scos la concurs 33 de posturi în iulie, în timp ce Cisco, care are şi un centru de suport pe piaţa locală, vrea să angajeze 39 de oameni. Reprezentanţii Vodafone şi Oracle nu au oferit detalii privind planurile de angajare.

"Spre deosebire de IT, care va rămâne în continuare locul I în ceea ce priveşte numărul de noi angajări, joburile în telecom au scăzut sau au rămas constante. Totuşi, piaţa a început să se dezgheţe, pentru că deja sunt comenzi pentru septembrie, cele mai multe de la companiile IT şi call-centere", spune Eliza Nechifor, marketing&communication coordinator în cadrul firmei de recrutare Manpower, al treilea jucător de pe piaţa locală de recrutare, cu afaceri de 12,6 mil. euro anul trecut. Nechifor a mai precizat că angajatorii nu se mai uită doar la experienţă, ci şi la competenţele specifice pentru mai multe activităţi, întrucât companiile care au făcut disponibilizări au nevoie de angajaţi care să poată îndeplini sarcini diferite. "Salariile oferite pentru entry level într-un centru de suport al unei companii IT încep de la 500 de euro net pe lună şi pot ajunge la 700 de euro. Un angajat dintr-un astfel de centru trebuie ca, pe lângă competenţele tehnice, să cunoască şi cel puţin o limbă străină", adaugă Marinescu.

Primele zece companii care au postat cele mai multe anunţuri de angajare pe site-urile de recrutare au scos la concurs aproape 450 de joburi în această lună. Printre cei mai mari angajatori din prezent se numără Genpact, Con­tinental Automotive, Wipro, UniCredit Ţiriac Bank, Autoliv, Emerson sau Raiffeisen Bank.

Ce salarii lunare primesc angajaţii din IT şi telecom

Sursa: APT