Fiica lui Bill Clinton s-a căsătorit cu un bancher de investiţii

Ziarul Financiar 01.08.2010

Statele Unite s-au pregătit cu surle şi trâmbiţe pentru una dintre cele mai importante nunţi ale deceniului. Chelsea, fiica fostului preşedinte Bill Clinton, şi a actualului secretar de stat american Hilary Clinton, s-a căsătorit cu finanţistul Marc Mezvinsky, fost bancher de investiţii la banca Goldman Sachs.

Mezvinsky lucrează în prezent la fondul de hedging G3 Capital, după ce anterior şi-a construit o carieră pe Wall Street la banca de investiţii Goldman Sachs.

Mezvinsky este fiul a doi foşti membri ai Congresului american şi unul dintre cei zece copii ai familiei. Marjorie Margolies-Mezvinsky, mama sa, a ocupat funcţia în perioada 1992-1994, iar tatăl său Edward M. Mezvinsky a fost congresman timp de două mandate în perioada 1973-1977. Ed Mezvinsky a pledat vinovat în 2002 pentru fraudă. El a recunoscut că a înşelat mai multe bănci şi persoane fizice, obţinând astfel 10 mil. dolari. Autorităţile americane l-au condamnat la cinci ani de închisoare. În aprilie 2008, Mezvinsky a fost eliberat, însă rămâne sub supraveghere şi continuă să datoreze 9,4 mil. dolari victimelor sale, potrivit site-ului Politicsdaily.com.

Nunta, despre care ziarele au discutat cu o săptămână înainte de a avea loc, s-a desfăşurat în New York şi a fost evaluată la 3,84 mil. euro, iar numărul de invitaţi la 500. Printre aceştia s-au numărat nume importante precum Madeleine Albright, secretar de stat în timpul celui de-al doilea mandat al lui Bill Clinton, cuplul de actori Ted Danson şi Mary Steenburgen şi fostul preşedinte al comitetului naţional al democraţilor Terry McAuliffe. Marele absent a fost preşedintele Barack Obama, care a declarat că nu a fost invitat. Nunta fiicei fostului preşedinte american Bill Clinton a costat aproape 4 mil. euro.