După ce a luat distribuţia Lavazza, grupul Aquila Ploieşti intră pe piaţa automatelor de cafea

Autor: Diana Tudor Stoica 03.08.2010

Grupul Aquila din Ploieşti, unul dintre cei mai mari distribuitori locali, a achiziţionat participaţii în cadrul a trei companii vâlcene cu activităţi în piaţa automatelor de produse alimentare şi cafea, respectiv Nordexim Coffee Services, ATV Distribution şi Premium Coffee Services.

Toate cele trei companii, ale căror acţiuni au fost achiziţionate prin intermediul companiei Novadex - parte a grupului Aquila -, sunt controlate de oamenii de afaceri Gheorghe Popa şi Dragu Marius. Tranzacţia este analizată în prezent de către Consiliul Concurenţei, urmând ca autoritatea să ia o decizie în această privinţă în termen de 30 de zile.

Aquila, grup cu afaceri de peste 170 mil. euro, a făcut această mişcare după ce a preluat în prima parte a acestui an distribuţia cafelei Lavazza pe piaţa românească, brand distribuit anterior de Strauss Group, al doliea mare jucător pe piaţa cafelei în România după cota deţinută în comerţ.

Nordexim Coffee Services şi Premium Coffee Services au ca principal furnizor de materii prime producătorul italian Luigi Lavazza. În plus, Nordexim a fost anterior distribuitor autorizat al grupului Strauss. În timp ce Premium Coffee Services a fost înfiinţată anul acesta, Nordexim Coffee Services a rulat anul trecut afaceri de 7,4 mil. euro, iar ATV Distribution de 600.000 de euro.

Reprezentanţii Aquila nu au răspuns solictării ZF de a oferi mai multe detalii cu privire la această tranzacţie până la închiderea ediţiei, iar Marius Dragu, unul dintre acţionarii celor trei companii nu a dorit să comenteze aceste informaţii. Gheorghe Popa, cel de-al doilea acţionar al companiilor vâlcene, nu a putut fi contactat.

Novadex & CA, parte a grupului Aquila, îşi desfăşoară mare parte a activităţii în domeniul achiziţionării şi închirierii de apartamente şi spaţii comerciale mici.

Companiile Nordexim Coffee Services, ATV Distribution şi Premium Coffee Services activează pe piaţa comercializării cu amănuntul a produselor alimentare prin aparate automate de tip vending, pe piaţa comercializării cu amănuntul a cafelei şi produselor asociate destinate aparatelor automate şi pe piaţa comercializării cu amănuntul a apei potabile îmbuteliate destinate dozatoarelor.