Cele mai importante ştiri locale de business – 5 august

Autori: Andreea Neferu , Cristina Rosca 05.08.2010

Craiova

Veştile în domeniul reabilitării termice a blocurilor curg în ultimele zile. După ce au aflat că nu-şi pot termoizola apartamentele fără autorizaţie de construire dacă blocul este mai înalt de două etaje, craiovenii sunt înştiinţaţi că pot apela în schimb la credite cu garanţie guvernamentală pentru reabilitarea energetică.

Sursă: Gds.ro (Gazeta de Sud)

Cluj Napoca

Pentru a se putea muta în clădirea de cinci etaje de pe Calea Dorobanţilor, Consiliul Judeţean Cluj trebuie să ofere Direcţiei de Finanţe un imobil din Turda.

Sursă: Ziuadecj.ro

Cumpărătorii de apartamente din ansamblul Prima Rom din Zorilor se plâng că nu se pot muta în locuinţe sau că nu au actele care să ateste că sunt proprietari.

Sursă: Ziuadecj.ro

Timişoara

Timişorenii îşi plătesc tot mai greu facturile la întreţinere. Situaţia este destul de gravă având în vedere că restanţele pe care le înregistrează Colterm de la populaţie, firme şi instituţii se ridică la 164,3 milioane de lei, în timp ce compania locală de termoficare are la rândul său datorii în valoare de 141,2 milioane de lei, majoritatea la furnizorul de gaz.

Sursă: Agenda.ro (Agenda Timişoara)

Arad

Cu fiecare lună tot mai mulţi arădeni se află în situaţia de a nu-şi mai putea plăti ratele către instituţiile bancare. Dacă la creditele în lei ale arădenilor restanţele au crescut în 12 luni cu 65,82 milioane de lei, la creditele în valută situaţia este extremă: restanţe mai mari cu 85,54 de milioane - 254%.

Sursă: Aradon.ro

Realizarea unei staţii de epurare noi la Nădlac se numără printre primele lucrări scoase la licitaţie în cadrul Masterplanului de apă. Proiectul "Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă uzată în judeţul Arad" a primit şi cea mai mare sumă pe care a atras-o judeţul din fonduri europene, aproape 140 de milioane de euro.

Sursă: Aradon.ro

Braşov

Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Braşov, în urma controalelor efectuate de inspectori, pe parcursul lunii trecute, din cei 36 de angajatori, 19 au "uitat" să anunţe Agenţia despre situaţia locurilor vacante, conform art. 10 din Legea 76/2002. În aceste condiţii, aceştia au primit amenzi contravenţionale în valoare de 33.000 de lei.

Sursă: Bzb.ro (Bună Ziua Braşov)

Camera de Comerţ şi Industrie Braşov în parteneriat cu Fundaţia "Leadership'' organizează în Poiana Braşov cea de-a şasea ediţie a "Leadership School'', unica şcoală de leadership din România adresată tinerilor cu vârste între 18 şi 25 de ani.

Sursă: Mytex.ro (Transilvania Expres)

Constanţa

Primăria Constanţa continuă, pe bani europeni, modernizarea Căminului pentru Persoane Vârstnice din oraş, cu iniţierea unor noi lucrări de reabilitare a interiorului. Clădirea care adăposteşte 250 de vârstnici a beneficiat deja de o investiţie, terminată la finele anului trecut, derulată prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, Axa 3 referitoare la reabilitarea şi modernizarea elementelor degradate din structura fizică a imobilului. Contractul pentru acest proiect a fost semnat în urmă cu o săptămână, iar valoarea lucrărilor, programate să se finalizeze în decembrie, ajunge la 3,5 milioane de lei.

Sursa: telegrafonline.ro

Guvernul trebuie să reînceapă programul de privatizare a companiilor de stat şi să vândă participaţiile minoritare pe care le mai deţine la companiile deja privatizate. În judeţul Constanţa, statul deţine cinci companii importante: Administraţia Porturilor Maritime, Administratia Canalelor Navigabile, Aeroportul Mihail Kogalniceanu, Oil Terminal şi şantierul-fantomă din Mangalia, pe care Ministerul Economiei l-a pus, recent, pe lista companiilor care vor fi listate şi, ulterior, vândute la bursa.

Sursa: observator.ro

Brăila

Din ce ce în ce mai mulţi tineri aleg să muncească în timpul verii, iar cele mai cunoscute exemple sunt posturile de chelneri şi promoteri. În Brăila, oferta nu este la fel de largă ca în capitală, de exemplu, unde tinerii spun că îşi găsesc o ocupaţie mai repede. În ciuda crizei economice, unii au fost mai norocoşi şi au reuşit să-i convingă pe angajatori să-i angajeze pentru o scurtă perioadă de timp.

Sursa: obiectivbr.ro

Sibiu

Termenul de execuţie pentru reabilitarea celor 6,1 km din drumul Sibiu-Agnita este 12 luni de la data semnării contractului. Cheltuielile sunt aproximate la 29 de milioane de lei, inclusiv TVA, potrivit anunţului făcut azi de Consiliul Judeţean Sibiu, pe Serviciul Electronic de Achiziţii Publice. Aceleaşi 12 luni termen de execuţie înseamnă o prelungire a finalizării reabilitării drumului judeţean din mai 2011 până cel mai devreme în octombrie 2011.

Sursa: turnulsfatului.ro

Aproape 300.000 de lei, inclusiv TVA, a rezervat CJ Sibiu pentru realizarea Planului de amenajare turistică a zonei Păltiniş - Cindrel. Fondurile vor fi alocate unei firme ce va fi aleasă printr-o procedură de achiziţie publică.

Sursa: turnulsfatului.ro

Suceava

Două firme din judeţul Bacău execută lucrările de îndiguire a pârâului Humor în dreptul localităţii Mănăstirea Humorului. Valoarea investiţiei se ridică la 13 milioane de lei şi presupune construcţia de diguri pe malurile pârâului Humor pe o poţiune de 5,3 kilometri, de la Mănăstirea Humorului spre Poiana Micului.

Sursa: monitorulsv.ro

Bacău

Anul acesta numărul maşinilor cărora li s-au eliberat certificate de înmatriculare a scăzut în Bacău cu 15% faţă de primul semestru al anului 2009. În schimb, numărul autoturismelor radiate a crescut în primele şase luni ale anului 2010 cu 40%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Sursa: desteptarea.ro

Societatea Rafo Oneşti are, dupa şase ani, primul consiliu de administraţie şi primul preşedinte-director general. Acţionarii rafinariei l-au desemnat în funcţia de preşedinte pe Miroslav Dermendjiev, reprezentantul permanent al acţionarului Petrochemical Holding GmbH. El va îndeplini şi funcţia de director general. În Consiliul de administraţie el va fi secondat de Andrey Yurkevich şi de Igor Rohlin.

Sursa: ziaruldebacau.ro

Iaşi

La Iaşi se va deschide un supermaket Lidl, a cărui construcţie a început în această săptămână. Lucrările urmează a fi finalizate în aprilie 2012 şi, potrivit proiectului, va ocupa o suprafaţă totală de 2.600 de metri pătraţi.

Sursa: ziaruldeiasi.ro