Dacia se pregăteşte să lanseze cel de-al şaptelea model în 2012. Conceptul îl vedem în martie la Geneva

Autor: Bogdan Alecu 05.08.2010

Dacia va prezenta în luna martie a anului viitor în cadrul Salonului Auto de la Geneva conceptul primului monovolum din gama sa (automobil pentru familie cu şapte sau opt locuri), care ar urma să intre în fabricaţie în 2012, odată ce Renault va finaliza construcţia uzinei din Tanger, Maroc, unde va fi produs cel mai probabil noul model.

Potrivit celor de la Caradisiac, viitorul Dacia MPV ar putea avea la bază o versiune alungită a lui Kangoo (utilitara compactă a lui Renault). Renault Technologie Roumanie, cel de-al doilea centru al Renault după cel de la Paris deja a conceput versiunea Kangoo Express, lansată în producţie, ceea ce oferă un indiciu cu privire la planurile inginerilor francezi. În al doilea rând, pe Internet au apărut deja mai multe poze spion în care apar modele Logan MCV cu ampatament modificat - ceea ce inseamnă că viitorul şasiu al Dacia MPV se află deja în teste.

Tot în 2012 Dacia va lansa cea de-a doua generaţie a Logan, care se va produce tot la Mioveni şi pentru care furnizorii de pe piaţa locală deja se pregătesc.
Cel de-al treila model al Dacia care urmează a fi lansat este un model de clasă mică, ce va fi mai mic decât Sandero şi care se va apropia de conceptul maşinii de 5.000 de euro