Oferta iFond a fost suprasubscrisă de 3,5 ori

Autor: Roxana Pricop 11.08.2010

Oferta publică iniţială (IPO) derulată de fondul de investiţii iFond Financial, care investeşte jumătate din active în acţiuni ale Fondului Proprietatea, a strâns peste 7 milioane de lei de la investitori, subscrierile fiind azi, ultima zi de derulare, de 3,5 ori mai mari faţă de nivelul vizat, potrivit datelor preliminare.
Oferta IFond Financial este cel mai de succes IPO de la oferta Transgaz din 2007. Investitorii au subscris de peste 28 de ori valoarea ofertei Transgaz. Principala atracţie în cadrul ofertei Transgaz a fost preţul mic la care s-a derulat oferta dacă se luau în calcul multiplii de la acea vreme.
Fondul închis de investiţii iFond Financial, administrat de societatea Intercapital Investment Management, şi-a propus să atragă de la investitori 2 mil. lei prin intermediul unui IPO derulat în perioada cuprinsă între 22 iulie şi 11 august.
Cu banii strânşi din ofertă, fondul va investi 50% din activele sale în acţiuni emise de Fondul Proprietatea, în titluri ale SIF (20% din active), ale Bursei de Valori Bucureşti şi Sibex (15%), acţiuni ale băncilor (10%) şi în titluri ale altor emitenţi din sectorul financiar (5%).