La ce unităţi medicale este acţionar Bogdan Marinescu, şeful maternităţii Giuleşti

Ziarul Financiar 17.08.2010

Doctorul Bogdan Marinescu, şeful maternităţii Giuleşti, locul unde patru copii au murit şi alţi opt au fost grav răniţi în urma unei explozii produse luni seara, este conform declaraţiei de avere acţionar la cabinetul medical Lira Cabinet Medical Obstretică-Ginecologie şi conduce Cabinetul de obstetrică şi ginecologie din cadrul clinicii private Marinescu Medical Center (MMC), care are acelaşi profil ca spitalul din Giuleşti. Conform datelor de la Registrul Comerţului, acţionarii MMC sunt Ileana Marinescu (60%), soţia doctorului Marinescu şi fiul acestuia, Dragoş Marinescu (40%).

Clinica MMC a fost înfiinţată în 2003 şi a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de peste 60.000 de euro şi un profit de 50.000 de euro, cu un număr mediu de 4 angajaţi, conform datelor de la Registrul Comerţului.

Potrivit aceleiaşi surse, cabinetul medical Lira Cabinet Medical Obstretică-Ginecologie, înfiinţat în 1991, unde doctorul Bogdan Marinescu deţine 50% din acţiuni, restul fiind deţinute de doctorul Ranga Mirela care este în prezent director medical la spitalul Giuleşti, este întrerupt temporar din activitate.