Cel care a construit mallul Cotroceni Park s-a dus la Atlas Estate

Autor: Mirabela Tiron 18.08.2010

Israelianul Reuven Havar, 61 de ani, care a coordonat dezvoltarea celui mai mare mall de pe piaţa locală (Cotroceni Park din Bucureşti), a fost numit CEO al companiei de investiţii imobiliare Atlas Estate Limited, care deţine două terenuri şi un hotel în Capitală, potrivit datelor de pe site-ul companiei.

Havar a anunţat că renunţă la poziţia de country manager al companiei AFI Europe, dezvoltatorul Cotroceni Park, în februarie anul acesta, după patru ani petrecuţi în România.

Atlas Estate este o companie de investiţii înregistrată în Insulele Guernsey şi listată la Bursele din Londra şi Varşovia.

Havar nu a putut fi contactat de ZF, însă, în februarie, când a anunţat că va renunţa la poziţia ocupată în cadrul AFI Europe, declara că se va duce pe un post mai sus, de unde va coordona activitatea pentru mai multe ţări din regiune, inclusiv pentru România. Reuven Havar a lucrat timp de zece ani în Praga şi în Bucureşti pentru AFI Europe, companie controlată de miliardarul israelian Lev Leviev.

Pe piaţa locală el a coordonat atât proiectul Cotroceni Park, de 300 de milioane de euro, cât şi o campanie agresivă de achiziţii de terenuri, de peste 100 de milioane de euro, pe care în prezent nu se dezvoltă niciun proiect. Havar a mai ocupat în România poziţia de director general al Prigat.

Compania de in ves tiţii imobiliare la care Havar a pre luat operaţiunile de conducere pe 16 august anul acesta deţine un teren cu o su prafaţă de 32.000 de metri pătraţi în Bucu reşti şi unul de aproape 100.000 de metri pătraţi în oraşul Voluntari de lângă Bucureşti. De aseme nea, com pa nia mai con trolează hotelul Gol den Tulip de pe Calea Victoriei, ce operează 83 de camere. Veniturile din Ro mânia ale hotelului au scăzut cu 35% anul trecut, la 1,38 milioane de euro, potrivit datelor de pe site-ul companiei.

Atlas Estate Limited, care derulează investiţii imobiliare în Polonia, România, Slovacia, Ungaria şi Bulgaria, a raportat venituri de 59,4 milioane de euro în primele şase luni ale anului, de 2,4 ori mai mari decât cele din aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un profit de 700.000 de euro faţă de pierderi de 17,9 mil. euro în semestrul unu al anului trecut, potrivit site-ului companiei.

Cine este Reuven Havar