Acţionarii Bursei au câştigat 8 mil. euro în două zile

Autor: Adrian Cojocar 18.08.2010

Titlurile operatorului bursier de la Bucureşti (BVB) au înregistrat o creştere spectaculoasă săptămâna aceasta, numai în ultimele două şedinţe acţiunile BVB urcând cu 15%, pe fondul celor mai ridicate rulaje din ultima lună şi jumătate.

"Singurul eveniment care ar putea să mai crească atractivitatea acţiunilor BVB este listarea Fondului Proprietatea care este mai concretă în acest moment, dar nu sigură şi care ar putea aduce un spor de lichiditate pe piaţă", spune Adrian Mănăilă, directorul general al Eldainvest, unul dintre principalii acţionari ai BVB.

Avansul susţinut al titlurilor BVB i-a îmbogăţit pe acţionarii Bursei, reprezentaţi în general de casele de brokeraj care intermediază tranzacţii pe piaţă, cu circa 8 mil. euro. Dacă în urmă cu două zile capitalizarea operatorului bursier era de 53,7 mil. euro, ieri valoarea de piaţă a sărit de 61 mil. euro. Brokerii spun că printre posibilele cauze ale interesului ridicat pentru acţiunile BVB se numără apropierea listării FP, cel mai aşteptat eveniment din istoria Bursei, care a fost înregistrat ieri la CNVM.