Şucu - Mobexpert vine cu dobândă zero pentru relansarea vânzărilor

Autor: Ioana David 18.08.2010

Dan Şucu, proprietarul afacerii din industria mobilei Mobexpert, s-a înţeles cu BRD pentru un sistem de creditare pe 12 luni cu dobânda zero în magazine, prima strategie de acest fel din piaţă, în încercarea de a repunere vânzările pe creştere.

"Nu a existat o bancă cu care nu am vorbit şi care să nu fie interesată de o astfel de abordare. Mulţi au spun că ar trebui să ne dea preţuri atât de mici încât ar pierde bani. Am ales oferta BRD care ni s-a părut cea mai interesantă", a spus Şucu, care a adăugat că în acest fel încercă să-şi ajute clientul.

Oferta lui Şucu se aplică cumpărăturilor cu o valoare de peste 8.000 de lei şi vine în condiţiile în care omul de afaceri a vorbit în mai multe rânduri despre dobânzile ridicate la credite.

În prezent, dobânda efectivă medie la creditele noi de consum este de 18%. În cazul în care această valoare este mai mică de 8.000 de lei, clientul plăteşte un avans de 5%, urmând ca ulterior să achite factura în 12 rate fără dobândă. De fapt dobânda este avansul.

În condiţiile în care economia traversează o perioadă extrem de grea tot mai multe companii vor încerca să negocieze cu băncile diferite sisteme de finanţare.