Google caută români pentru un nou centru din Irlanda

Autor: Magraon Andreea 22.08.2010

Google, cel mai popular motor de căutare din lume, va deschide un nou sediu la Dublin, în care va angaja 200 de persoane, relatează presa internaţională. În prezent, în centrul din capitala irlandeză, deschis în 2003, care se ocupă de operaţiunile din 25 de ţări, printre care şi România, lucrează aproape 2.000 de persoane.
Presa a relatat că noul centru al gigantului online se va ocupa în special de serviciile de promovare a companiilor (Google Places) şi de hărţi şi imagini cu străzile oraşelor (Google Maps).
Potrivit site-ului Google, printre posturile disponibile în Dublin se numără reprezentanţi de vânzări şi relaţii cu clienţii, pentru care se caută şi vorbitori de limba română. Unul dintre posturi este în domeniul vânzărilor online şi se referă la administrarea serviciului AdWords, prin care companiile îşi fac publicitate prin sistemul Google. Cei care vor lucra pe acest post vor asigura suport prin e-mail sau telefon pentru clienţii acestui serviciu, potrivit anunţului de angajare disponibil pe site. Românii care vor să candideze pentru un asemenea post trebuie să aibă o diplomă de licenţă, să vorbească fluent engleza şi să aibă experienţă în domeniul relaţiilor cu clienţii, marketing sau management.
Un alt job la care românii pot candida este cel de manager de operaţiuni pentru vânzările online (Online Sales and Operations Manager) pentru ţările emergente, în care sunt incluse şi ţările din estul Europei, inclusiv România. Responsabi­lităţile acestui post includ creşterea bazei de clienţi pentru serviciul AdWords în ţările în curs de dezvoltare şi elaborarea unor strategii şi statistici pentru aceste regiuni.
Candidaţii trebuie să deţină o diplomă universitară, să cunoască limba engleză şi să aibă experienţă în domeniul online, potrivit datelor de pe site-ul Google.
Google mai are posturi disponibile în Irlanda în domenii precum finanţe, reusurse umane, politici publice, marketing şi comunicare sau inginerie software.
Pe de altă parte, singurul job al gigantului online disponibil în România este cel de country manager. Postul este disponibil din 2008 după ce Radu Tudorache, care a ocupat funcţia timp de un an, a plecat la Romtelecom, numărul unu pe piaţa locală de telefonie fixă.
Google are în plan să deschidă la un moment dat un birou în România, însă data exactă la care se va întâmpla acest lucru nu a fost decisă momentan. Reprezentanţii Google au precizat la începutul acestei luni pentru ZF că informaţiile referitoare la deschiderea unui birou al Google în România până la finele acestui an sunt inexacte.