Vampirii nu se dau duşi nici în 2010

Autor: Ziarul de Duminica 23.08.2010

Academia Sf. Vladimir nu este o şcoală ca oricare alta, ci un loc secret, ascuns în străfundurile pădurilor din Montana, în care moroii (vampiri vii şi muritori) sunt iniţiaţi în tainele magiei, iar tinerii dhampiri (jumătate oameni, jumătate vampiri) sunt antrenaţi să-i apere pe aceştia de asalturile sângeroase ale strigoilor (morţi vii), cei mai înspăimântori şi mai periculoşi vampiri.
Recentul atac de la Academia Vampirilor a fost cel mai violent din istoria şcolii, sacrificând vieţi de elevi moroi, profesori şi gardieni. Mai mult, strigoii au luat cu ei un număr de victime, printre care se numără şi Dimitri. Acesta ar prefera să moară decât să devină unul dintre strigoi, iar Rose trebuie să o părăsească pe cea mai bună prietenă a sa, Lissa - cea pe care a jurat să o protejeze cu orice preţ - şi să îşi ţină promisiunea făcută lui Dimitri cu multă vreme în urmă. Dar acum, când totul este în joc, cum poate ea distruge persoana pe care o iubeşte cel mai mult?
Aceasta este provocarea pe care o lansează "Jurământ de sânge", al patrulea volum din seria "Academia Vampirilor" de Richelle Mead, autoare americană de urban fantasy. Cartea a apărut lsa Editura Leda - Grupul Editorial Corint, www.ledabooks.ro; www.edituracorint.ro.