Şucu: Băncile s-au comportat ca un pompier care provoacă un incendiu şi stinge doar jumătate

Ziarul Financiar 23.08.2010
"Băncile s-au comportat ca un pompier, care atunci când a observat că nu mai e în prim-plan, a provocat singur un incendiu. După aceea, a stins doar jumătate şi se aşteaptă să-i mulţumim pentru asta. Clienţii persoane fizice erau captivi creditelor pentru că nu aveau posibilitatea de a negocia cu banca sau de a renunţa la colaborare", a declarat Dan Şucu, preşedintele Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România şi proprietarul producătorului de mobilă Mobexpert, la întâlnirea ZF Expert.
Omul de afaceri spune că ordonanţa 50, chiar dacă a venit prea târziu, este o lege bună, care permite şi persoanelor fizice să obţină un credit mai bun.
"Trebuie să îndepărtăm lobby-ul pe care îl fac băncile pentru a anula efectele ordonanţei 50. Este decizia Guvernului de a o face mai restrictivă decât directiva europeană. Iar FMI ce legătură are în treburile interne? Până la urmă cine conduce ţara?", a spus Şucu.

În acelaşi timp, George Copos, proprietarul Ana Holding, spune că este tardiv să repari abia acum această problemă a contractelor de credite acordate populaţiei."Era o lege bună dacă se dădea în ianuarie 2009", spune Copos.