Ştiri pe scurt - Eveniment - 27 august

Ziarul Financiar 26.08.2010

Bugetul MTI va fi suplimentat cu 11 mil. lei

Bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), condus de Radu Berceanu, va fi suplimentat cu 11 milioane de lei din Fondul de intervenţie aflat la dispoziţia Guvernului, pentru redeschiderea circulaţiei trenurilor pe linia Suceava-Dorneşti, afectată de inundaţiile din acest an.
Din cauza lungimii zonelor afectate, dar şi a complexităţii lucrării, CFR SA va achiziţiona la pachet serviciile de proiectare şi execuţie a lucrărilor de reparaţii. Inundaţiile de la sfârşitul lunii iunie au produs în judeţul Suceava pagube estimate la
357 de milioane de lei (aproximativ 83,8 milioane
de euro).

Centura oraşului Carei va costa până la 53 milioane de lei

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va plăti până la 53,02 milioane de lei, fără TVA, pentru construcţia variantei de ocolire a oraşului Carei, judeţul Satu Mare. Centura va avea 10,46 kilometri, iar construcţia va fi finanţată din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) şi bugetul de stat. Contractul are o valabilitate de patru ani, din care doi ani execuţia şi doi ani perioada de notificare a defecţiunilor. Ofertele investitorilor vor fi deschise la 19 octombrie, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai mic. Garanţia de participare la licitaţie este de un milion de lei, iar firmele interesate mai trebuie, printre altele, să fi avut o medie a cifrei de afaceri globale în ultimii trei ani de minim 48 mil. lei.

Fabrică ilegală de ţigări, închisă de poliţiştii din Bacău

O fabrică ilegală din zona Platformei Industriale Borzeşti din judeţul Bacău, unde erau produse ţigări de contrabandă, a fost închisă de poliţiştii băcăuani, care au descins, joi, fiind confiscate astfel produse şi bunuri folosite la confecţionarea acestora, anunţă Poliţia Română într-un comunicat. Potrivit sursei citate, poliţiştii de investigaţii criminale din Bacău, sprijiniţi de ofiţeri de la DGIPI, au descoperit în municipiul Oneşti, judeţul Bacău, o fabrică ilegală de ţigări, ţigaretele, tutunul şi materialele folosite la ambalare găsite la faţa locului fiind confiscate.

Contract de 37 mil. lei pentru lucrări de reabilitare pe Bulevardul Aerogării din Bucureşti

Primăria Capitalei a atribuit firmelor SCT Bucureşti (SCTB), Alpine Bau din Austria şi Via Proiect Bucureşti un contract de 37 de milioane de lei, fără TVA, pentru reabilitarea sistemului rutier şi a liniei de tramvai pe Bulevardul Aerogării din Bucureşti. Contractul a fost atribuit luni, în urma unei licitaţii deschise, criteriul fiind oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. Lucrările nu pot fi subcontractate. Instituţia a primit şase oferte de la firmele interesate de acest proiect. În acţionariatul SCT Bucureşti, firmă listată pe piaţa Rasdaq a BVB, se regăsesc fondul de investiţii Do-Fi South-East Holding din Austria (50%), CCCF Bucureşti (19,6%), o persoană fizică, Sorin Apostol (12,2%), Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (4,5%) şi alţi acţionari.

Peste 1.000 de şomeri din sud-vestul ţării şi sudul Munteniei vor fi formaţi profesional

Peste 1.000 de şomeri din sud-vestul ţării şi sudul Munteniei vor participa la programe de formare profesională în cadrul unui proiect european implementat de "Cartel Alfa", care îşi propune să găsească locuri de muncă pentru un sfert dintre şomeri în şase luni de la finalizarea formării. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 - "Investeşte în oameni!" şi îşi propune "să faciliteze integrarea pe piaţa muncii şi în viaţa activă a 1.050 de şomeri, şomeri tineri, şomeri de lungă durată şi şomeri peste 45 de ani din regiunile Sud-Muntenia şi Sud-Vest în următorii trei ani", a declarat ieri, la lansare, managerul de proiect, vicepreşedintele "Cartel Alfa" Romulus Niţă.

Dan Diaconescu: DNA mă acuză că aş fi cerut 25 de milioane de euro de la Ursus

Patronul postului OTV Dan Diaconescu a afirmat ieri, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), că procurorii îl acuză că ar fi cerut mită 25 de milioane de euro de la compania Ursus pentru a fi stopată o anchetă jurnalistică în anul 2009. Procurorii DNA, Poliţia şi Jandarmeria au descins, marţi dimineaţă, la sediul SC Ursus Breweries SA din Calea Victoriei, unde au căutat probe cu privire la o nouă acuzaţie de şantaj adusă lui Dan Diaconescu şi altor persoane în legătură cu o anchetă jurnalistică privind berea Redds produsă de Ursus. Judecătoria Sectorului 1 a admis, luni, solicitarea DNA de a efectua percheziţii la sediul societăţii care produce berea Ursus, în dosarul menţionat fiind puşi deja sub învinuire Dan Diaconescu, Diana Voiculescu, Silviu Cezar Alupei şi Doru Andrei Costin Iuga.

Grupaj realizat din surse Mediafax