PLANURI: MonteAdriano ţinteşte autostrăzile de pe coridorul IV

Autor: Business Construct 27.08.2010

Grupul portughez MonteAdriano, cu afaceri anuale de 400 mil. euro în construcţii, vrea sâ participe la toate licitaţiile de autostrâzi care vor fi organizate de Ministerul Transporturilor pe coridorul IV (Nâdlac-Constanţa).
Portughezii sunt implicaţi deja în licitaţia pentru autostrada Deva-Orâştie, al cârei căştigâtor urmeazâ sâ fie anunţat luna aceasta, şi intenţioneazâ sâ participe şi la celelalte tronsoane - Timişoara-Lugoj, Lugoj- Deva şi centura ocolitoare Sebeş.
Portughezii au finalizat în ultimii cinci ani pe piaţa localâ contracte în valoare de 134 mil. euro în infrastructurâ (reabilitâri de drumuri şi şosele de centurâ) şi într-o fabricâ de bio-diesel de la Lehliu. Com­pania vrea sâ-şi extindâ activitatea pe piaţa localâ şi pe segmentul de administrare de autostrâzi.
"Suntem interesaţi sâ preluâm împreunâ cu partenerii noştri finanţarea, proiec­tarea, execuţia şi întreţinerea proiectelor de autostrâzi din Romănia. În Portugalia avem în acest regim "de pâstorit" peste 1.000 km de autostradâ. Pe piaţa localâ circa 70% din activitatea noastrâ este pe zona de drumuri şi poduri", afirmâ Luis Vi­na­gre, directorul general al Monte­Adriano, sucursala Romănia.
Compania a înregistrat anul trecut o cifrâ de afaceri de 25 mil. euro pe piaţa localâ şi estimeazâ pentru 2010 o creştere uşoarâ pănâ la 27 mil. euro. "Vom parti­cipa la marea majoritate a licitaţiilor pe care le va avea Ministerul Transporturilor prin CNADNR, căt şi la cele de la consiliile judeţene, dar şi la cele de la Ministerul Mediului", spune Vinagre.
Compania a finalizat luna aceasta lu­crârile de construcţie a centurii Lugoj (9,8 km) - foto -, contract cu o valoare de peste 20,8 mil. euro. Contractul a fost căştigat în martie 2008, iar la construcţia proiectului au fost implicaţi 210 muncitori şi ingineri.
MonteAdriano a fost implicatâ în ulti­mii cinci ani şi în reabilitarea DN2B Ga­laţi - Giurgiuleşti, reabilitarea DJ107 şi DJ107D Alba-Mureş şi modernizarea reţe­lei de canalizare în Galaţi şi Piteşti.