Fiscul din România, Germania şi SUA încearcă să rezolve misterul megafirmei de la Braşov cu profit de 3,7 mld. euro

Ziarul Financiar 29.08.2010

Noi elemente în scandalul firmei braşovene cu profit de 3,68 miliarde de euro: Registrul Comerţului a acceptat înregistrarea societăţii fără a verifica evaluarea aportului în natură. Abia şase luni mai târziu a fost făcută o cerere în acest sens, scrie Gândul.

În contradicţie cu prevederile legale, la sfârşitul anului 2007, Oficiul Registrului Comerţului Braşov a admis înmatricularea societăţii American European Marketing & Entreprises, fără a verifica modul de evaluare a aportului în natură de 50 milioane de dolari.

"Avem în derulare o anchetă împreună cu Fiscul german şi cu cel american. Americanii deja ne-au răspuns că firma nu a desfăşurat activitate pe teritoriul SUA", a spus, la solicitarea Gândul, şeful ANAF, Sorin Blejnar, referindu-se la American European Marketing & Entreprises.
Chiar dacă nu are niciun angajat, această firmă înregistrată în satul Fântâna, comuna Hoghiz, judeţul Braşov, încadrată în categoria marilor contribuabili din punctul de vedere al Fiscului, a raportat un profit de 3,68 miliarde de euro pentru 2009, de peste 11 ori mai mare decât al Petrom. Citiţi mai mult pe www.gandul.info