NextGen a preluat o reţea de cablu din Făgăraş

Autor: Adrian Stefan Seceleanu 29.08.2010

NextGen Communications, companie de cablu TV deţinută integral de Romtelecom, a finalizat în luna iulie preluarea operatorului telecom Cativagn Serv din Făgăraş, potrivit unei notificări transmise clienţilor de societate.
"NextGen a preluat, în luna iulie, sucursala Cativagn Serv din localitatea ta, devenind astfel noul tău partener contractual şi furnizor de servicii de telecomunicaţii. NextGen activează pe piaţă din 2008, are peste 100.000 de clienţi şi este prezent în 20 de oraşe din ţară, dar şi în 100 de localităţi rurale", potrivit notificării transmise clienţilor Cativagn.
Cativagn Serv a făcut anul trecut un profit brut de 125.000 de euro la un business de 645.000 de euro, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.
Un pachet de 5% din acţiuni era deţinut de Dorin Mihai Ştefănescu, 53 de ani, fostul director tehnic al companiei de cablu Astral, preluată în 2005 de UPC într-o tranzacţie de peste 400 mil. dolari.
Diferenţa de 95% din acţiunile Cativagn aparţinea New Com Telecomunicaţii, o companie înfiinţată în 2007 care cumpărase în ultimii ani mai multe zeci de reţele mici pe care se pregătea să le integreze. Pe fondul crizei şi al accesului dificil la finanţare New Com şi-a vândut portofoliul de clienţi, cea mai mare parte a bazei de utilizatori fiind preluată de NextGen. Dorin Mihai Ştefănescu este şi unul dintre fondatorii New Com.
Reţeaua Cativagn din Făgăraş a fost cel mai probabil vândută în decembrie 2009, când New Com a vândut ultimii 70.000 de utilizatori din portofoliu pentru suma de 6,334 mil. dolari, potrivit unui document publicat de Banca Transilvania.
Notificările transmise clienţilor Cativagn, dar şi către alţi foşti clienţi ai New Com din alte localităţi dezvăluie, în premieră, şi că operatorul de cablu al Romtelecom este condus din funcţia de director general de Tomas Chadzivasilis, care lucrează pentru Rom­telecom din septembrie 2004. Chadzivasilis a venit în România de la compania Czech Telecom, ocupând de atunci funcţiile de project manager, director de marketing produs şi director în divizia de servicii de voce şi internet. Activitatea NextGen este, pe de altă parte, coordonată de Ovidiu Ghiman, director executiv strategie şi dezvoltarea afacerii la Romtelecom.