Cele mai importante ştiri locale de business – 30 august

Autori: Andreea Mioara Neferu , Cristina Roşca 30.08.2010

Craiova

Câţiva notari publici din Craiova - printre cei mai buni din oraş - au ajuns să aibă cele mai mari datorii către Fisc. Recordul îl deţine un bărbat ale cărui dări neplătite la stat şi penalităţile aferente au ajuns la imensa sumă de 2,35 milioane de lei.

Sursă: Gds.ro (Gazeta de Sud)

Cluj-Napoca

Numărul de călători interni înregistraţi pe Aeroportul din Cluj-Napoca în primele şapte luni s-a majorat de la 86.982 la 113.273 faţă de anul trecut, iar cel al pasagerilor externi, de la 342.729 la 419.093.

Sursă: Ziuadecj.ro

Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest se află printre regiunile cu cele mai mari scăderi al numărului de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale în primele şapte luni ale anului, în contextul în care la nivel naţional scăderea respectivă este de 15% comparativ cu perioada similară din 2009.

Sursă: Ziuadecj.ro

Timişoara

Anul viitor încep lucrările la un nou mall în Timişoara. Noua construcţie se va întinde pe 43.000 de metri pătraţi, în locul fostei fabrici de pantofi Modern.

Sursă: Agenda.ro

Arad

Parc de distracţii şi agrement, ştrand termal cu complex de saune - asta îşi propune primăria din Chişineu Criş, primarul Gheorghe Burdan, iar în vederea realizării acestor obiective e gata să iniţieze un parteneriat cu orice investitor interesat să investească în cele trei faze ale proiectului.

Sursă: Observator.info

Braşov

"Proiectul Aeroportului Internaţional de la Braşov nu cred că va fi făcut de firma IntelCan. De aceea eu sunt de părere că ar trebui să fie luată în considerare posibilitatea ca proiectul să fie demarat de Consiliul Judeţean şi poate şi Primăria Braşov ar putea contribui cu fonduri", a declarat zilele trecute Constantin Niţă, şeful PSD Braşov.

Sursă: Bzb.ro (Bună Ziua Braşov)

Constanţa

Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering (Coreea de Sud) a anunţat că ar putea să demareze construcţia de turbine eoliene la Daewoo-Mangalia Heavy Industries, companie în care deţine 51% din acţiuni. Ei mizează pe extinderea parcurilor de energie "verde" din România şi Bulgaria.

Sursa: Cugetliber.ro

Deşi sezonul estival e pe sfârşite, peste 125.000 de s-au aflat în acest sfârşit de săptămână, pe litoralul românesc. Şi pentru că după 15 august, hotelierii au redus din tarife cu 30%, agenţii economici de la malul Mării Negre se aşteaptă ca numărul acestora să crească în decursul zilelor următoare.

Sursa: replicaonline.ro

Sibiu

Agenţia Judeţeană de Protecţia Mediului se desfiinţează. Atribuţiile agenţiei vor fi preluate de instituţia regională de mediu . O hotărâre de guvern anunţă că 8 agenţii judeţene sunt sortite desfiinţării, printre ele şi cea de la Sibiu. La Agenţia Judeţeană de Protecţia Mediului şi la Agenţia Regională sunt pe statele de plată aproximativ 50 de persoane.

Sursa: tribuna.ro

Suceava

Sucevenii ale căror locuinţe au fost distruse de inundaţiile din lunile iunie-iulie din acest an vor avea case tipizate, în fronturi compacte. În toate localităţile, o bună parte dintre materialele alocate de stat pentru reconstrucţie au ajuns şi oamenii s-au apucat de lucru. Preţul unei case guvernamentale pentru sinistraţi este 28.706 euro.

Sursa: monitorulsv.ro

Bacău

"De la începutul anului şi până acum la Oficiul Registrului Comertului s-au înre­gistrat peste 340 de PFA-uri, aproape 500 de întreprinderi individuale şi aproximativ 70 de întreprinderi familiale", a declarat directorul ORC Bacău, Gheorghiţă Patrichi. Din momentul în care aceste tipuri de forme juridice (PF-uri, AF-uri, PFA-uri, II-uri, IF-uri) au luat fiinţă, adică din luna decembrie 1990 şi până în luna iulie 2010, s-au înmatriculat la Oficiul Registrului Bacău un numar record de persoane fizice: 17.966.

Sursa: desteptarea.ro

Iaşi

O analiză a mediului economic local arată că cifra de afaceri totală a scăzut cu 12%, profitul cu 27%, iar pierderile au avansat cu 37%. Oamenii de afaceri cer autorităţilor să nu mai stea nu mâinile în sân. Fără ajutor, economia va ajunge pe fundul prăpastiei şi va fi mult mai greu de adus la lumină.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

În topul reclamaţiilor făcute de ieşeni la Protecţia Consumatorilor se află băncile, în principal Volksbank, şi firma de telefonie Orange. Numărul ieşenilor care sunt nemultumiţi de modul în care sunt trataţi de bănci este de aproximativ o sută.

Sursa: bzi.ro