Fostul director de resurse umane al Campofrio, recrutat de GDF Suez

Autor: Diana Tudor Stoica 30.08.2010

Diana Ghiţă, 40 de ani, cea care a ocupat în ultimii trei ani funcţia de director de resurse umane al Tabco-Campofrio - producător de mezeluri care a încheiat anul acesta un joint-venture cu competitorul său Caroli, conduce din luna iulie a acestui an departamentul de resurse umane al GDF Suez Energy România, cel mai mare distribuitor local de gaze de gaze naturale.

Informaţia a fost confirmată de surse din cadrul GDF Suez, companie cu circa 4.300 de angajaţi care trece în această perioadă printr-o serie de modificări de management după ce gigantul mondial a decis să instaleze la Bucureşti sediul activităţilor din domeniul energiei pentru zona Europa de Est. Spre comparaţie, Tabco-Campofrio a avut în 2009 mai puţin de 700 de angajaţi.

Absolventă a Universităţii din Bucureşti, Diana Ghiţă a fost director de resurse umane al filialei locale Campofrio din decembrie 2007 până în luna iulie a acestui an, după ce a mai ocupat această funcţie şi în perioada 2002-2005. Anterior, ea a mai condus timp de peste doi ani şi jumătate departamentul de resurse umane al Heineken România, producătorul berii Golden Brau şi filiala locală a gigantului olandez cu acelaşi nume, şi a făcut parte din echipa Shell Gas România timp de cinci ani, ultima funcţie deţinută fiind de coordonator resurse umane.

Producătorii Caroli Foods Group şi Campofrio Food Group, companii cu afaceri brute cumulate de 120 mil. euro anul acesta, au anunţat că au încheiat un joint-venture în luna martie a acestui an, în cadrul căruia Caroli deţine pachetul majoritar de acţiuni, de 51%. Tranzacţia a fost aprobată la finalul lunii iulie de Consiliul Concurenţei, fiind demarat procesul de integrare al celor două companii.

Reprezentanţii Caroli Foods, producătorul brandurilor de mezeluri Caroli Maestro, Sissi, Gourmet şi Primo, nu au dorit să dea detalii despre restructurarea care va avea loc la nivel de angajaţi în urma încheierii acestui joint-venture, deşi acest proces va avea loc în următoarele luni, în condiţiile în care foarte multe funcţii se suprapun, în special la nivel executiv.

Diana Ghiţă nu este singurul manager care a părăsit producătorul de mezeluri nou format în ultimele două luni. Noua structură de management a producătorului de mezeluri nou format, Caroli Foods Group, nu l-a inclus pe Ovidiu Wencz, managerul care s-a aflat la conducerea filialei din România a gigantului spaniol Campofrio timp de aproape nouă ani.