Hilton pune brandul Double Tree pe un hotel din Capitală

Autor: Mirabela Tiron 02.09.2010

Lanţul Hilton a afiliat hotelul de patru stele Bucharest City Hotel (fostul Tulip Inn), care operează 88 de camere şi care este controlat cu pachet majoritar de libanezul Raafat Sarieddine, proprietarul companiei ce operează magazinele Sony Center.

Acesta este al doilea hotel din Bucureşti care va opera sub un brand al lanţului Hilton, alături de unitatea de lux Athénée Palace Hilton, controlată de omul de afaceri George Copos.

"Bucharest City Hotel va prelua brandul Double Tree by Hilton în urma contractului semnat", a declarat Adela Cristea, directorul de dezvoltare al Hilton pentru Europa, care şi-a pus brandurile pe cinci hoteluri din România.

Până anul acesta, Bucharest City Hotel, cu o cifră de afaceri de 1,6 mil. euro şi un profit de 55.000 de euro în 2009, a operat sub franciza lanţului hotelier Golden Tulip. Hotelul de patru stele, situat în apropiere de zona Vitan, este înregistrat pe compania Vis 7 Import Export, controlată cu pachet majoritar de către libanezul Sarieddine Raafat (cu 75% din acţiuni). Raafat mai deţine, alături de un alt acţionar, compania New Link, ce operează reţeaua de magazine Sony Center (specializate în electronice) şi care a rulat o cifră de afaceri de 9,8 mil. euro anul trecut şi pierderi de 131.000 de euro, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.