Agenţiile de turism: am supravieţuit în acest an doar datorită ofertelor speciale

Ziarul Financiar 05.09.2010

Agenţiile de turism au supravieţuit în acest an, în contextul reducerii salariilor bugetarilor cu 25%, al creşterii TVA şi al lipsei totale a promovării, doar datorită ofertelor speciale făcute de hotelurile din ţară şi străinătate, a declarat Alin Burcea, prim-vicepreşedintele ANAT, citat de Mediafax.

"Am reuşit să ne acoperim cheltuielile doar datorită ofertelor speciale ale hotelurilor din străinătate, care au dat nişte preţuri extraordinare, şi al programelor interne de genul înscrierilor timpurii sau al zilelor gratuite oferite de hoteluri", a spus Burcea, care este şi proprietarul agenţiei de turism Paralela 45.

El a adăugat că în acest an, agenţia pe care o conduce a dublat numărul turiştilor români în Antalya, de la 3.500 la circa 7.000 şi a înregistrat o creştere de 50% pentru staţiunile din Bulgaria, pe fondul reducerii tarifelor.

Totodată, activitatea agenţiilor pe segmentul turismului intern nu a scăzut în acest an datorită unor oferte de genul "înscrieri timpurii" sau "plăteşti cinci nopţi şi stai şapte". Citiţi mai mult despre activitatea agenţiilor de turism anul acesta pe www.mediafax.ro