Producţia industrială, în scădere cu 0,8% în iulie

Autor: Adrian Voicu 08.09.2010

În iulie, producţia industrială a scăzut faţă de luna precedentă, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,3%, respectiv cu 0,8%, conform datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, comparativ cu luna precedentă, a scăzut în principal ca urmare a scăderii industriei prelucrătoare (-1,1%) şi a producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-1,0%).Industria extractivă a crescut cu 0,5%.

Pe marile grupe industriale s-au înregistrat scăderi în industria bunurilor de capital (-0,9%) şi în industria bunurilor de uz curent (-0,2%). Creşteri au fost înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+4,9%), industria bunurilor intermediare (+0,6%) şi în industria energetică (+0,1%).

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a înregistrat o creştere de 2,3% ca serie ajustată şi de 3,4% ca serie brută.