ANAF nu vrea softuri gratuite, ci dă 420.000 € pe videoconferinţe

Autor: Magraon Andreea 08.09.2010

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) refuză să folosească softurile gratuite care permit realizarea de videoconferinţe, precum Skype, pe motiv că pot fi ţinta atacurilor cibernetice, şi preferă să cumpere pentru 420.000 de euro (TVA inclus) din bani publici un sistem de comunicare video.
"Programele asemănătoare Skype, care folosesc reţele publice de comunicaţie, sunt vulnerabile în faţa intruziunilor şi agresiunilor", au declarat reprezentanţii ANAF la solicitarea ZF.
Potrivit acestora, sistemele care vor fi achiziţionate trebuie să fie sigure, întrucât, în majoritatea situaţiilor în care vor fi folosite, datele transmise vor fi confidenţiale. Potrivit unui anunţ publicat pe e-licitatie.ro, ANAF organizează în această lună o licitaţie pentru achiziţionarea a 44 de terminale şi 7 seturi de videoproiecţie, a câte un videoproiector şi un ecran. Potrivit reprezentanţilor ANAF, sistemul de videoconferinţă ce urmează să fie cumpărat va asigura comunicarea între sediul central al instituţiei şi direcţiile judeţene.
Contractul va fi valabil 90 de zile de la data semnării. Companiile care vor să participe la licitaţie trebuie să aibă o cifră de afaceri medie anuală minimă de 500.000 de euro.