Reality Shock

Autor: Ziarul de Duminica 09.09.2010

Povesti de viata iesite din tipar, destine exceptionale, lucruri care nu se intampla oricui - aceasta este ideea noii colecţii a Editurii Pandora M, Reality Shock. Au aparut primele trei titluri, care de care mai incitant. Toate au fost lansate la Targul de carte Bookfest. Editura recomanda colecţia drept una puternică, o colecţie care reinventează şi grafic conceptul de carte. Cât despre conţinut, este vorba de trei povesti adevarate, cat se poate de diferite: un musulman, "fiu al Hamasului", ne descrie activitatea sa de spion al Serviciilor secrete israeliene; un avocat celebru relatează viaţa clientilor săi, criminali sau infractori; amanta lui Madoff dezvaluie povestea de suflet pe care a trăit-o timp de 20 de ani cu cel mai ticălos şi celebru broker din istorie şi în urma căreia şi-a pierdut toţi banii.
Mosab Hassan Yousef (împreună cu Ron Brackin) - Fiul Hamasului
Mărturisirile unui dublu spion, membru Hamas, care a lucrat pentru serviciile secrete israeliene. Traducere din engleză de Lidia Grădinaru. Mosab Hassan Yousef este fiul unuia dintre liderii şi fondatorii Hamasului. Această carte este autobiografia lui. Deşi crescut într-o familie islamică, contrariat de violenţa grupului din care făcea parte, Yousef a decis să se convertească la creştinism şi să lucreze pentru Serviciile secrete israeliene. A fost timp de 10 ani dublu spion.
Ferdinand von Schirach - Crime
Traducere din germană de Gabriella Eftimie. Este o colecţie de povestiri inspirate de experienţele neobişnuite pe care le-a trăit Ferdinand von Schirach, avocat însărcinat să apere deopotrivă drepturile unor indivizi acuzaţi de grave infracţiuni sau ale unor inocenţi care s-au trezit sub incidenţa legii. După patruzeci de ani de căsătorie, un gentlemen respectabil, doctor în medicina, îşi ucide soţia. Cu sânge rece. Apoi, el singur, cheamă poliţia. Sentinţa pe care o primeşte vă va contrazice de buna seama asteptarile. Un om jefuieşte o bancă. Vă va părea incredibil, dar a avut motive intemeiate să facă acest lucru. Curtea germana îl va achita. O tânără femeie îşi ucide fratele. Din dragoste. Cât de inocentă poate fi ea?
Sheryl Weinstein - Secretele lui Madoff . Dragoste, bani, eu & Bernie
Traducere din engleză de Smaranda Nistor. Cea mai cunoscută fraudă din istoria bursei americane, povestită de amanta celui care a comis-o, Bernard Madoff. A fost o femeie de afaceri de excepţie, deşteaptă şi influentă. După o relaţie de 20 de ani cu Bernard Madoff, a pierdut totul.