Minoritarii UniCredit cer exit pe sistemul alternativ al brokerilor

Autor: Roxana Daniela Pricop 12.09.2010

Un grup de acţionari minoritari cere băncii UniCredit Ţiriac Bank posibilitatea de a lista pachetul de 4,5% din capitalul instituţiei de credit aflat în posesia minoritarilor pe sistemul alternativ de tranzacţionare al brokerilor (Romanian Over the Counter-ROTC).

Listarea pe ROTC ar oferi o ieşire din acţionariat celor peste 4.000 de acţionari care au participat cu numerar la fondarea Băncii Comerciale Ţiriac la începutul anilor '90 şi care au rămas captivi după fuziunea cu banca austriacă HVB în 2006, preluată de UniCredit Bank.

"Am înaintat băncii propunerea noastră de a transfera pachetul de 4,5% din capitalul UniCredit Ţiriac aflat în posesia a 4.000-5.000 de acţionari, în mare parte deţinători istorici ai acţiunilor. Pachetul de acţiuni valorează circa 40-50 de milioane de euro. Transferul acţiunilor pe ROTC ar putea fi o rezolvare pe cale amiabilă a situaţiei acţionarilor minoritari, având în vedere că în ultimii trei ani nu am primit nici o ofertă de preluare din partea acţionarului majoritar", a spus Maniu Costel Popescu, acţionar al băncii, care împreună cu alţi deţinători de titluri reprezentând 0,1% din capital a iniţiat demersurile.

Oficialii UniCredit Ţiriac Bank nu au putut fi contactaţi pentru a comenta demersul.