Autocarele Eurolines, încasări mai mari cu 12,5%

Autor: Mirabela Tiron 13.09.2010

Compania de transport rutier de persoane din cadrul grupului Eurolines, controlat de Dragoş Anastasiu, a încheiat primul semestru al anului acesta cu o cifră de afaceri de 4,5 milioane de euro, în creştere cu 12,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Numărul românilor care pleacă să muncească în străinătate este în creştere şi mă aştept ca din ce în ce mai mulţi români să aleagă alternativa de a ieşi din ţară în condiţiile actuale. Am observat că mulţi români se orienteză către Praga, dar şi către oraşe din Anglia şi Franţa", a declarat Dragoş Anastasiu, proprietarul Eurolines, care a avut anul trecut o cifră de afaceri de 8,7 milioane de euro şi care a transportat circa 99.000 de pasageri.

Pe rutele internaţionale, Eurolines a transportat 45.000 pasageri în primele şase luni ale anului, înregistrând astfel o creştere circa 5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Reprezentanţii operatorului rutier se aşteaptă ca pe curse internaţionale să fie transportaţi 105.000 de pasageri, iar vânzările de bilete de autocar să ajungă la 9,6 milioane de euro. "Cele mai solicitate destinaţii au fost cele din Spania, Elveţia, Franţa, Germania şi Belgia", spun oficialii companiei. Transportatorul rutier Eurolines a introdus curse către Istanbul (Turcia), dar şi către oraşe ca Salzburg, Maribor (Slovenia) şi Ljubliana.

Pe piaţa transportului rutier de persoane, Eurolines concurează cu compania Atlassib, controlată de omul de afaceri sibian Ilie Carabulea şi care operează cu o flotă de 200 de autocare pe rute internaţionale.

Cei doi antreprenori români au investit câteva milioane de euro anul acesta în reînnoirea flotei de autocare. Reprezentanţii Eurolines au anunţat că vor cumpăra zece autocare în leasing pentru că preţul lor este mai mic anul acesta.

Dragoş Anastasiu deţine mai multe companii cu diverse activităţi, de la rent a car la vânzarea de bilete de avion.

Omul de afaceri şi-a bugetat pe tot grupul afaceri de 131 de milioane de lei (31 mil. euro) pentru anul acesta, în creştere cu 12% faţă de anul trecut. În 2009, grupul Eurolines a finalizat cu un profit net ajustat în valoare de 667.0000 euro, iar pentru anul în curs a bugetat un nivel de 780.000 de euro, potrivit informaţiilor transmise de companie.

"În prima parte a anului am avut creştere şi la vânzările de bilete de avion, dar şi la pachetele de vacanţă. Văd însă ultimele patru luni ale anului cu îngrijorare pentru că veniturile populaţiei scad. Lumea este cu frica în sân şi va încerca să economisească", crede Dragoş Anastasiu.