Tavanul unui centru comercial din Bucureşti s-a prăbuşit

Ziarul Financiar 16.09.2010

O parte din tavanul de la complexul comercial Vitantis s-a prăbuşit joi dimineaţă iar la scurtă perioadă, în aceeaşi zonă, s-a desprins o altă parte, în timp ce echipele de intervenţie evaluau pagubele iniţiale, scrie Mediafax.

Tavanul s-a prăbusit la etajul întâi, deasupra scării rulate ce ducea la restaurantele de jos. Concret, o bucată foarte mare din tavanul fals din rigips a căzut, iar la scurtă perioadă, în aceeaşi zonă, s-a desprins o altă parte, pompierii fiind învăluiţi în praf, iar timp de câteva minute nu au mai văzut nimic.

Şi pompierii, şi membrii echipajului de ambulanţă declară că nu sunt victime.

Centrul comercial Vitantis, în interiorul căruia s-a prăbuşit tavanul fals pe o porţiune de circa 500 de metri pătraţi, a fost finalizat în urmă cu doi ani, în septembrie 2008, fiind în proprietatea fondului de investiţii Equest Balkan Properties, listat pe bursa de la Londra.

Investiţia în acest proiect s-a ridicat la 60 de milioane de euro, jumătate din bani fiind folosiţi pentru achiziţia terenului şi magazinului Praktiker dezvoltate iniţial de un investitor român.

Proiectul a fost extins ulterior cu un hipermarket Carrefour, un magazin de mobilier, un magazin Technomarket şi o galerie comercială cu circa 70 de magazine.