Producătorul de jocuri Gameloft caută 250 de oameni pentru centrele din Bucureşti şi Cluj

Autor: Magraon Andreea 16.09.2010

Producătorul de jocuri pentru console şi telefoane mobile Gameloft angajează 250 de persoane pentru centrele din Bucureşti şi Cluj pe posturi precum testeri, programatori, dar şi tehnicieni sau artişti.

"Am început recrutarea în martie. Căutăm şi persoane care să aibă experienţă în producţia 3D", a declarat pentru ZF Paul Friciu, manager general al Gameloft România. În principal sunt căutaţi absolvenţi ai facultăţilor de automatică şi electronică, dar şi de matematică sau arte. Aceştia din urmă sunt recrutaţi pentru partea de design a jocurilor.

Potrivit lui Friciu, de la începutul recrutării au fost angajaţi 50 de persoane şi se mai doreşte angajarea a încă 200 în Capitală. Compania, care anul trecut a obţinut în România un profit brut de 227.112 euro la afaceri de 6,37 milioane de euro, se află în plină dezvoltare.

În august Gameloft a deschis un nou sediu la Cluj, unde momentan lucrează 14 angajaţi. Potrivit lui Paul Friciu, producătorul de jocuri doreşte să mai angajeze încă 50 de persoane în acest oraş. Managerul Gameloft susţine că tinerilor angajaţi le sunt oferite programe de training, iar cei care fac practică în cadrul companiei pot fi angajaţi de producătorul de jocuri.

"Momentan nu mai intenţionăm să deschidem un nou sediu în ţară. Pentru România e bine aşa până acum, cu două sedii", a declarat Friciu, care a mai spus că în Bucureşti mai trebuie însă căutată încă o clădire deoarece echipa Gameloft a crescut. În ceea ce priveşte salariile, acestea pot varia în funcţie de poziţie şi de experienţă, între 250 de euro şi 2.000 de euro, susţine Friciu.

Gameloft este prezentă pe piaţa din România din anul 1999, când a fost inventată, având sediul central la Paris. Compania are opt studiouri de producţie, printre care şi România. Celelalte state sunt SUA, Canada, Franţa, China, Japonia, Italia şi Bulgaria.

Industria IT este printre singurele care fac angajări pe timp de criză, în contextul în care în alte domenii se fac restructurări. Printre cei mai mari angajatori de pe piaţa locală rămân companiile mari de IT precum IBM, HP sau Oracle. De asemenea, o altă companie care se află în plină extindere pe piaţa din România este Pentalog, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de consultanţă şi dezvoltare software. Compania angajează 50 de persoane în centrele din Braşov şi Iaşi în principal şefi de proiect, business analişti şi programatori seniori. În prezent, Pentalog are 350-400 de angajaţi în România şi 550 la nivel de grup şi intenţionează ca numărul acestora să atingă 600 până la sfârşitul anului. Compania, prezentă pe piaţa românească din 1999, a raportat anul trecut o cifră de afaceri cu 50% mai mare, la aproape 13,5 milioane de euro, şi pentru acest an estimează afaceri de 16-17 milioane de euro.