Gunter Grieb pleacă de la Profi după un an

Autor: Mihaela Popescu 19.09.2010

Germanul Gunter Grieb, unul dintre cei mai cunoscuţi executivi din retail, cel care a pus bazele reţelei Kaufland la nivel local în 2003-2005, şi-a dat demisia de la conducerea operatoului magazinelor Profi după doar un an şi a anunţat că pleacă din România.
"Mă întorc în Germania pentru a mă ocupa mai mult de propriul business din domeniul imobiliar, totuşi nu exclud întoarcerea în retailul românesc în viitor. În prezent însă comerţul nu mai este un domeniu atractiv în România, cred că vom vedea în următorii ani mai mult restructurări şi preluări de companii în acest sector", a declarat Grieb pentru ZF.
Poziţia de director general al operatorului Profi, cu afaceri de 140 mil. euro, va fi ocupată de Pawel Musial, au anunţat reprezentanţii companiei la finele săptămânii trecute.
Acesta lucrează la Enterprise Investors (EI) - actualul acţionar al retailerului - din primăvara lui 2010, pe poziţia de consultant în retail, fiind şi membru al consiliului de administraţie al operatorului reţelei.
"Nu au fost neînţelegeri între fostul director executiv şi acţionariatul retailerului", a declarat Cristian Nacu, partener al EI. Managerul german în vârstă de 40 de ani a fost numit CEO al Profi în toamna lui 2009. Succesorul său are o experienţă de 11 ani în retail, în companii precumTesco sau EKO Market.