Icco angajează 200 de oameni la Braşov

Autor: Ioana David 23.09.2010

Grupul de firme Icco, care rulează anual afaceri de 75 mil. euro în domenii precum construcţii, producţie industrială, energie, electronică şi sănătate, şi-a propus să angajeze în acest an 200 de oameni, în condiţiile în care compania a renunţat la 600 de angajaţi de la sfârşitul lui 2008.

"În general creşterile de personal se referă la divizia de energie şi la cea medicală, însă chiar şi în piaţa proiectelor de construcţii private în ultimele luni au reînceput să se anunţe proiecte noi, cu finanţare certă, ceea ce ne dă speranţe în revenirea treptată a activităţii şi în domeniul construcţiilor şi instalaţiilor pentru proiecte industriale şi civile", a spus Mirela Rădulescu, sales & marketing director al Icco.
În prezent în cadrul companiei lucrează 1.200 de oameni.

Rădulescu a precizat faptul că reducerile de personal au avut loc pe fondul crizei şi au vizat în special divizia de construcţii. Pe de altă parte, în alte divizii numărul angajaţilor a crescut.
"Un exemplu în cadrul grupului este spitalul privat Clinicco, care comparativ cu nivelul lunii august a anului trecut a înregistrat o creştere de 51%, pe seama adăugării de noi specialităţi medicale", a mai spus Rădulescu.
Spitalul Clinicco a devenit operaţional în februarie 2009, lucrările fiind demarate anul anterior. Investiţia de 5 mil. euro s-a concretizat în reamenajarea clădirii şi achiziţia de echipamente şi aparatură medicală de specialitate. Compania are în derulare investiţii într-un parc industrial de circa 45 mil. euro la Braşov pe o suprafaţă care se întinde pe 34 de hectare.
Pe termen scurt investiţiile în acest proiect au în vedere realizarea unui heliport şi a unei baze sportive.
În prezent Icco a închiriat spaţii către firme precum Preh (producător german de produse electronice), Becotek (turnătorie), Benchmark (producător american de produse electronice), EuroDruck Services (tipografie germană), GIP (producător danez de echipamente de aer condiţionat).

Pe platforma parcului industrial lucrează peste 800 de angajaţi, iar suprafaţa totală construită este de 50.000 mp.
Din punctul de vedere al stocului total de spaţii logistice, Braşovul, unde Icco derulează investiţiile, concentrează mare parte din stocul naţional, alături de Timişoara şi Ploieşti (fără Bucureşti). Companiile pre­zente pe această piaţă spun că sectorul logistic este subdezvoltat.
Potrivit unor informaţii anterioare, Icco a obţinut anul trecut, după negocieri care au durat circa un an, un credit de 23 milioane de euro de la UniCredit Ţiriac Bank pentru continuarea lucrărilor la parcul industrial din Braşov, în condiţiile în care creditarea era blocată.

Cine este Icco

Grupul Icco este structurat în şase divizii dintre care cea mai mare este cea de construcţii din punctul de vedere al numărului de angajaţi şi al cifrei de afaceri realizată.
Conform datelor de la Registrul Comerţului, Icco Construct a rulat anul trecut 11 mil. euro şi a avut 275 de angajaţi, iar acţionariatul este format din Costan Călin Filimon (90% ) şi Icco SRL (10%). Numele lui Costan Călin Filimon apare în trecut într-un dosar cercetat de procurori legat de privatizarea Condor SA din Braşov. Acţioarul unic al Icco SRL este Costan Călin Filimon.
Pe de altă parte, acţionariatul Clinicile Icco se împarte între Filimon (60%), Ortan Ovidiu-Florin (20%) şi Balint-Ciugudean Andor (20%).