BMW Seria 6 vine în România la primăvară

Autor: Bogdan Alecu 24.09.2010

În cadrul Salonului Auto de la Paris de săptămâna viitoare, BMW Group va prezenta conceptul noii serii 6 a mărcii germane, care reprezintă în proporţie de aproape 99% viitorul model de serie.

Dacă în cazul generaţiei anterioare Seria 6 reprezenta un design propriu, fără elemente preluate de la alte modele BMW, de această dată noul coupe aminteşte într-o anumită măsură de Seria 5, din platforma căreia este derivat. Acum stilul nu mai este unul non-conformist, cum era cel semnat de americanul Chris Bangle, ci unul mai sobru şi mai elegant.

Pe piaţa locală, Seria 6 Cabrio va fi lansată în primăvara anului viitor, în timp ce Coupe-ul va veni în a doua parte a anului viitor.

La capitolul inovaţii BMW Seria 6 va integra faruri LED integrale cu funcţia de lumini adaptive. Acestea produc un fascicul foarte alb care contribuie la iluminarea deosebit de intensă şi exactă a drumului. Luminile de zi au luat şi de această dată forma unor inele, cunoscute sub denumirea de "angel eyes".

La interior noul Seria 6 subliniază exclusivismul modelului. Conceptul este orientat către conducător iar în partea superioară a consolei centrale se regăseşte un nou display de 10,2 inchi pentru sistemul iDrive.