Un tablou "Car cu boi", de Grigorescu, ar putea fi cea mai scumpă lucrare vândută vreodată în România

Ziarul Financiar 28.09.2010

Un tablou "Car cu boi", de Nicolae Grigorescu, care va fi scos la licitaţie, joi, de la ora 19.00, la Opera Naţională Bucureşti, ar putea fi cea mai scumpă lucrare vândută vreodată în România, au declarat reprezentanţii casei Artmark, marţi, într-o conferinţă de presă, scrie Mediafax.

Potrivit organizatorilor, licitaţia care va avea loc joi, la Opera Naţională Bucureşti, va fi cea mai mare din Europa, ca număr de participanţi, aproximativ 900, şi cu 127 de lucrări expuse, printre care şi un tablou "Car cu boi", de Nicolae Grigorescu. În premieră pentru piaţa de artă din România, lucrări ale celor mai importanţi pictori români care au abordat genurile impresionism şi postimpresionism vor fi scoase la vânzare într-o licitaţie publică.

Vedeta licitaţiei Artmark este lucrarea "Car cu boi", o capodoperă a artistului român Nicolae Grigorescu, estimată la peste 200.000 de euro. În acest moment, "Car cu boi" este cel mai valoros tablou din România şi ar putea deveni, odată cu licitaţia organizată de Artmark, şi cea mai scumpă lucrare vândută vreodată în ţară. Citiţi mai mult despre cea mai scumpă lucrare de artă vândută vreodată în România pe www.mediafax.ro.