Noi staruri pe bursă: Oltchim a devenit vedetă, Petrom şi BRD au intrat în anonimat

Autor: Adrian Cojocar 29.09.2010

Indicii Bursei de Valori Bucureşti fluctuau uşor în debutul zilei de astăzi cu valori atât pe plus cât şi pe minus, mişcări care se înregistrau şi pe pieţe mature din Europa la aceeaşi oră. SIF-urile urcau în medie cu 0,3%, în timp ce indicele BET cobora cu 0,2%.

În topul tranzacţiilor.

Titlurile Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) erau printre cele mai tranzacţionate din piaţă, acestea consemnând un avans de 6,9% pe un rulaj de circa 210.000 de lei. Cele mai tranzacţionate din piaţă erau titlurile SIF Oltenia (SIF5), care adăugau 0,7%, urmate de acţiunile SIF Moldova, care câştigau 0,9%.

După o oră şi jumătate de tranzacţionare, cele mai mari patru companii de pe Bursă (Petrom,BRD, Transgaz şi Transelectrica), nu se regăseau printre cele mai tranzacţionate 25 de titluri, tranzacţiile cumulate pe cele patru titluri nedepăşind 2.000 de euro.

Drepturile de preferinţă ale Băncii Transilvania (TLV), intrate astăzi la tranzacţionare, s-au transferat în piaţă la preţuri cuprinse între 0,0353 lei şi 0,049 lei şi au vizat 1,4 mil. de astfel de drepturi. Valoarea tranzacţiilor se ridica la 57.000 de lei. Cu acţiunile TLV s-au derulat tranzacţii de 770.000 de lei, preţul scăzând cu 0,7%, la 1,37 lei.

Vânzătorii drepturilor de preferinţă tranferă către cumpărător dreptul de preferinţă aferent acţiunilor în cauză în vederea participării la majorarea de capital pe care banca o are în desfăşurare.