Ştiri pe scurt - Companii - 30 septembrie 2010

Autor: Mediafax 29.09.2010

ArcelorMittal Galaţi îşi majorează capitalul cu 24 mil. euro, sumă destinată investiţiilor

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi vrea să îşi majoreze capitalul social cu 101,3 mil. lei (24 mil. euro), prin aport în numerar, în conformitate cu prevederile contractului de privatizare, suma urmând să fie utilizată pentru investiţii, potrivit reprezentanţilor companiei. Compania are în prezent un capital social de 2,35 mld. lei, conform datelor de la Registrul Comerţului. Operaţiunea va fi aprobată de acţionari la 6 octombrie. Pe ordinea de zi a adunării acţionarilor figurează şi completarea obiectului de activitate cu activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management şi deschiderea a patru puncte de lucru. Afacerile combinatului s-au înjumătăţit anul trecut, de la 7,17 mld. lei la 3,58 mld. lei, iar compania a trecut pe pierderi, cu un rezultat negativ de 1,4 miliarde de lei, de la profitul net de 604,8 mil. lei din 2008. Proprietarul companiei, grupul siderurgic ArcelorMittal, mai deţine în România trei combinate siderurgice, la Roman, Iaşi şi Hunedoara, la care se adaugă operatorul portuar Romportmet Galaţi şi firma ArcelorMittal Construction.

Dănilă, Petre & Asociaţii se extinde pe piaţa de consultanţă fiscală şi de recuperare creanţe

Casa de avocatură Dănilă, Petre & Asociaţii (DPA) se extinde pe piaţa de consultanţă fiscală şi de recuperare de bunuri şi creanţe, prin înfiinţarea unei firme noi şi încheierea unui acord de preluare a 25% din acţiunile societăţii Active Recovery. Societatea nou înfiinţată se numeşte Dănilă, Petre & Asociaţii Consultanţă Fiscală. "O mare parte din cazurile de consultanţă juridică (aproximativ 50%) care au venit în ultimul timp către societatea noastră au implicat partea de servcii fiscale", a declarat Luminiţa Dănilă, senior partner la Dănilă, Petre & Asociaţii. Firma Active Recovery a fost înfiinţată anul trecut, iar Casa de avocatură Dănilă, Petre & Asociaţii a fost constituită în 2003. În cadrul tranzacţiei, Marian Comănescu, administrator al Active Recovery, a cedat 25% din părţile sociale şi a rămas cu o participaţie similară. Diferenţa de 50% din capital este controlată de Eugenia Dumitrescu-Negru. Dănilă şi Comănescu nu au dorit să comunice valoarea tranzacţiei. Comănescu a afirmat că tranzacţia a fost o mişcare strategică şi este o continuare firească a colaborării anterioare, iar valoarea "a fost acceptată de toate părţile".

Cumpărătorii ar plăti maxim 10.000 € în plus pe o locuinţă nouă faţă de una veche în aceeaşi zonă

Peste trei sferturi din tranzacţiile pe piaţa rezidenţială sunt cu locuinţe vechi, cele mai multe cu preţuri în jurul a 60.000 de euro, iar cumpărătorii sunt dispuşi că plătească cu până la 10.000 de euro în plus pentru un apartament nou, faţă de unul vechi, din aceeaşi zonă, potrivit Coldwell Banker. Mai mult de jumătate din tranzacţii sunt încheiate prin programul "Prima Casă", apartamentele care înregistrează cele mai bune vânzări încadrându-se sau fiind apropiate ca preţ de plafonul de 60.000 de euro, deşi potenţialii cumpărători ar fi dispuşi să plătească cu până la 10.000 de euro în plus pentru un apartament nou, faţă de unul vechi, dacă este situat în aceeaşi zonă, se arată

într-un comunicat al Coldwell Banker Affiliates of România, una dintre cele mai active companii locală de consultanţă pe segmentul rezidenţial. Pe de altă parte, Coldwell Banker Affiliates of România apreciază că preţurile de tranzacţionare au înregistrat o scădere medie de 10% în ultimele patru luni. Preţurile obţinute de către vânzătorii de locuinţe sunt, potrivit Coldwell, în medie cu 8% mai mici faţă de cele publicate în anunţurile iniţiale de vânzare.

Grupaj realizat din surse Mediafax