Ion Grecu de la Elcomex a luat 15,5 mil. euro de la elveţieni

Autor: Roxana Petrescu 29.09.2010

Ion Grecu, omul de afaceri constănţean care este preşedintele grupului de firme Elcomex, va încasa peste 15,5 mil. euro de la grupul energetic elveţian Repower în urma cedării unui pachet de 80% din acţiunile Elcomex EN, unul dintre cei mai importanţi traderi de energie la nivel naţional.

Grecu este descris de presa constănţeană ca fiind unul dintre cei mai bogaţi oameni de la malul mării, care se bucură de un larg sprijin politic fiind cunoscut mai ales pentru contractele pe care le-a derulat cu centrala nucleară de la Cernavodă. Pe de altă parte, Grecu a declarat recent că traderul de energie Elcomex EN nu a avut niciodată contracte directe de achiziţie a energiei, luându-şi tot necesarul de pe bursa de energie şi prin importuri.

Tranzacţia prin care Grecu a renunţat la 80% din acţiunile pe care le avea în Elcomex EN a fost anunţată în luna iunie, dar valoarea ei a fost publicată într-un document apărut recent în Monitorul Oficial. Elcomex EN a primit licenţa de furnizare a energiei electrice în 2004 şi până în prezent a făcut un salt spectaculos, trecând de la vânzări de puţin peste 20.000 de euro la afaceri de circa 70 mil. euro.