Două bănci au dat în judecată Protecţia Consumatorilor, după ce au fost amendate pentru "comisioane ilegale"

Ziarul Financiar 04.10.2010

Două unităţi bancare au dat în judecată Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Vaslui, contestând în instanţă trei amenzi în valoare de 90.000 de lei, aplicate de organele de control pentru "perceperea de la populaţiei a unor comisioane ilegale la împrumuturile contractate", scrie Mediafax Business.

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Vaslui va trebui să justifice în faţa magistraţilor Judecătoriei Vaslui amenzile aplicate în cazul a două unităţi bancare, sancţiuni în care este invocată Ordonanţa 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori.

Cele două bănci vasluiene solicită anularea a trei amenzi, din care una în valoare de 50.000 de lei şi două în cuantum de 20.000 de lei fiecare.

"Este dreptul oricărui agent economic verificat şi sancţionat contravenţional să conteste în instanţă amenzile aplicate de comisarii Protecţiei Consumatorilor. În procesele-verbale au fost specificate foarte clar abaterile de la legislaţie cu privire la comisioanele percepute ilegal la creditele acordate populaţiei. Este vorba, în special, de acel comision de risc care, mai noiu, este cumulat cu un alt comision, cel de administrare, pentru a-l induce pe consumator în eroare", a declarat, luni, Dan Liviu Cain, comisarul şef al CJPC Vaslui. Citiţi mai mult despre băncile care au dat în judecată Protecţia Consumatorilor pe www.mediafax.biz