Panagis Vourloumis, şeful grupului OTE, anunţă că îşi dă demisia până la finele anului

Autor: Adrian Seceleanu 04.10.2010

Panagis Vourloumis, preşedintele şi directorul executiv al grupului elen OTE - care deţine în România un business de peste 1 mld. euro, a anunţat că doreşte să părăsească grupul până la finele acestui an, scrie presa elenă.

"Situaţiile de tranziţie care durează mult timp sunt întotdeauna dăunătoare. Vreau să părăsesc postul până la finele anului", a declarat Vourloumis într-o conferinţă de presă.

Presa elenă a speculat în acest an că noua putere de la Atena vrea să-l înlocuiască pe Vourloumis dar grupul german Deutsche Telekom, care deţine 30% din companie, s-a opus.

Vourloumis a fost numit la conducerea OTE de conservatori, în 2004, iar socialiştii greci, care au câştigat alegerile din octombrie 2009, au transmis mai multe semnale că nu-l vor susţine pe şeful OTE pentru un nou mandat. În prezent Vourloumis cumulează funcţiile de CEO şi preşedinte al OTE, având suportul statului elen şi al Deutsche Telekom. Atena mai deţine 20% din OTE, în timp ce nemţii au 30% din titluri.

Grupul elen are în România peste 10.000 de angajaţi şi un business anual de peste 1,1 mld. euro prin companiile Romtelecom, Cosmote, Germanos, Telemobil (Zapp) şi Sunlight.