Cristian Sas, la conducerea clinicilor Anima

Autor: Ioana David 04.10.2010

A&D Pharma, cel mai mare jucător de pe piaţa farmaceutică locală, l-a numit pe Cristian Sas, 32 de ani, în funcţia de chief operating officer (COO) al reţelei de clinici Anima, aflată în proprietatea grupului.

Intrarea A&D Pharma pe piaţa clinicilor private a avut loc anul acesta, iar în prezent sunt operaţionale trei unităţi (Anima Titan, Anima Victoriei şi Anima Delfinului) şi un laborator de analize.
"Obiectivul nostru este dezvoltarea reţelei de clinici Anima, astfel încât în doi ani să fim la zece minute de casa sau locul de muncă al pacienţilor" a spus Cristian Sas, COO al Anima.
Anterior, Cristian Sas a lucrat în cadrul Allianz-Tiriac Asigurări, dar cunoaşte şi piaţa serviciilor medicale private, lucrând la Clinica Polisano şi Centrul Medical Unirea (CMU) timp de mai mulţi ani. Atât Clinica Polisano, cât şi CMU se află între primii zece jucători de pe piaţa serviciilor medicale private.

Deschiderea primelor clinici Anima are loc într-o perioadă extrem de dinamică pe piaţa me­dicală, creşterea menţinându-se, la fel şi interesul investitorilor financiari pentru domeniu. Tot sectorul medical a fost în creştere în primele nouă luni ale acestui ani şi se estimează că ritmul se va păstra şi în ur­mătoarele luni.
Intrarea A&D Pharma pe segmentul de clinici a fost o surpriză ţinând cont de faptul că până anul trecut firma şi-a concentrat activitatea în zona de medicamente în principal prin intermediul distribuţiei şi retailului. Astfel, A&D Pharma operează cea mai mare reţea de farmacii de pe piaţa locală, Sensiblu, dar şi cea mai mare firmă de distribuţie, Mediplus.
Grupul a înregistrat în primele şase luni ale acestui an o creştere de 90% a profitului, până la 17,5 mil. euro, şi un plus de 30% al afacerilor, la 303,2 mil. euro.
Potrivit unor informaţii anterioare ale companiei, până la sfârşitul anului vor exista cel puţin "patru clinici sub brandul Anima" în Bucureşti, astfel că sunt aşteptate noi inaugurări.
Pe piaţa de servicii medicale private, Anima con­curează cu MedLife, Centrul Medical Unirea, Medicover, Sanador, Medsana.