Motorola lansează Droid Pro, un BlackBerry „killer“

Autor: Magraon Andreea 06.10.2010

Motorola, unul dintre cei mai importanţi producători de telefoane mobile, a lansat smartphone-ul Droid Pro, un rival direct pentru BlackBerry, terminalele produse de canadienii de la Research In Motion (RIM) - care permit primirea în timp real a mesajelor şi vizualizarea unor documente Word, Excel sau Powerpoint direct pe telefonul mobil.

Droid Pro are un ecran de 3 inchi (7,6 cm), tastatură Qwerty şi funcţionează pe platforma Android 2.2, produsă de Google. Odată cu Droid Pro compania a mai lansat încă cinci modele de telefoane. Potrivit Bloomberg, Motorola îşi reorganizează divizia de telefoane mobile în jurul platformei Android, care câştigă din ce în ce mai mult teren pe piaţa smartphe-urilor.

Potrivit companiei de cercetare Gartner, până la sfârşitul anului, Android va depăşi cota de piaţă la nivel mondial a BlackBerry şi va deveni principalul competitor al Symbian, platforma pe care funcţionează telefoanele Nokia, cel mai mare producător de telefoane din lume. Potrivit unui studiu al companiei de consultanţă Nielsen, Android a devenit cel mai popular sistem de operare în rândul noilor utilizatori de smartphone din Statele Unite, devansând platformele iOS, pentru iPhone, şi BlackBerry.