C&A îngroaşă rândurile marilor retaileri străini în mallurile clujene

Autor: Laurentiu Cotu 06.10.2010

Retailerul de îmbrăcăminte C&A, unul dintre cei mai mari jucători din Europa, deschide săptămâna aceasta al şaselea magazin din România, în centrul comercial Polus Center din Cluj, compania inaugurând în 2010 încă două unităţi în Arad şi Bucureşti.

Magazinul va fi situat în apropierea zonei de food-court a centrului comercial şi va avea o suprafaţă de vânzare de peste 1.000 de metri pătraţi.
"Deschidem primul magazin C&A din Cluj în centrul comercial Polus Center. Am optat pentru Cluj, datorită faptului că se află printre primele trei oraşe din ţară ca putere economică, existând totodată aici foarte mulţi tineri. Intenţionăm ca până la finele anului să deschidem încă un magazin C&A la Baia-Mare", a declarat Cristian Codrea, reprezentant al C&A în România.

În prima parte a anului, C&A a mai deschis două magazine în Sun Plaza Bucureşti şi Atrium Center Arad, după ce anul trecut au fost inaugurate unităţile din Bucureşti (Militari Shopping Center şi Palace Cotroceni) şi magazinul din Aurora Mall Buzău. Reprezentanţii C&A spun că pentru magazinul de la Cluj au fost angajate 10 persoane.
Reprezentanţii companiei nu au dorit să ofere informaţii privind investiţiile în unităţile proprii. Conform site-ului Ministerului Finanţelor, compania C&A Moda Retail SRL a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 33,1 mil. lei (circa 7,9 mil. euro) şi avea un număr mediu de 43 de angajaţi.

C&A Europa a inaugurat anul trecut şase noi magazine în Croaţia şi România, astfel că în luna aprilie 2010 compania avea 1.410 magazine în 19 ţări. Pentru perioada 2010-2011, C&A Europa in­tenţionează să deschidă încă 80 de noi magazine, continuând totodată modernizarea unităţilor deja existente.
Lanţul internaţional de îmbrăcăminte C&A face parte din Cofra Holding, cu sediul în Elveţia.

Vin la Cluj
Luna trecută, şi retailerul francez de articole sportive Decathlon, deţinut de miliardarii Mulliez, care controlează şi hipermarketurile Auchan, a deschis în Polus Center un magazin de 3.200 mp.
Polus Center Cluj are o suprafaţă închiriabilă de peste 60.000 mp. Mallul este deţinut de către grupul austriac Immofinanz şi se află în administrarea Trigranit Management România.