Expressul de Munchen: Cu un singur plin ProMotor a parcurs 1.500 km la volanul unui BMW 320d EfficientDynamics - GALERIE FOTO

Autor: Bogdan Alecu 07.10.2010

Tudor Bratu, redactorul-şef al revistei ProMotor a parcurs la volanul unui BMW 320d EfficientDynamics drumul de 1.489 km dintre dealerul MHS Motors din Bucureşti şi BMW Welt din Munchen cu un singur plin. Călătoria de 22 de ore a fost parcursă cu un consum mediu de 4,0 litri/100 km, în condiţiile în care mai bine de 609 km s-au parcurs în România.

Traseul a inclus peste 500 km de drumuri cu o singură bandă pe sens în România şi Ungaria şi traversarea Munţilor Carpaţi prin Valea Oltului pe traseul Bucureşti-Piteşti-Sibiu-Deva-Arad-Szeged. Continuarea traseului a venit cu condiţii meteo dificile (ceaţă şi ploaie) şi ambuteiaje pe centurile oraşelor Budapesta şi Viena, precum şi pe una dintre cele mai aglomerate autostrăzi din Germania: A8 Salzburg-München. Cei 1500 km au inclus şi traversarea a patru oraşe mari (Sibiu, Arad, Szeged şi München) pentru a simula cât mai bine condiţiile reale de trafic.

"Nu am urmărit un record mondial de consum. Am vrut să vedem cum se comportă BMW 320d EfficientDynamics Edition în condiţii reale de trafic, nu într-un mediu ideal de test. De aceea am definit un traseu care a inclus multe provocări şi nu ne-am limitat la parcurgerea unei distanţe pe autostradă. Ne-am confruntat cu bine-cunoscutele coloane de camioane în România şi cu ambuteiaje pe dealurile din Austria, cu ceaţă şi ploaie în Austria şi Germania. Cu toate acestea am obţinut o viteză medie foarte bună - 84,2 km/h," a declarat Tudor Bratu.

BMW 320d EfficientDynamics Edition este echipat cu un motor diesel de 4 cilindri care dezvoltă 163 CP între 3500 rpm şi 4200 rpm şi un cuplu maxim de 360 Nm între 1750 rpm şi 3000 rpm. Acestea asigură un sprint 0-100 km/h în 8 secunde şi o viteză maximă de 228 km/h.

Citiţi mai multe despre testul de consum în noul număr al revistei ProMotor, care a apărut pe piaţă la începutul acestei săptămâni.