Orange şi Vodafone se vor bate şi în oferte cu tableta Samsung

Autor: Adrian Seceleanu 07.10.2010

Orange şi Vodafone, cei mai mari jucători de pe piaţa locală de servicii de internet mobil, se vor lupta în sezonul cheie de vânzări de la finele anului şi pe o nouă categorie de produs: tablete PC împreună cu abonamente la net mobil.

Singurele date sigure existente în acest moment pe piaţă arată că atât orange cât şi Vodafone vor avea în oferă tableta Samsung Galaxy Tab. Orange are deja o secţiune dedicată Galaxy Tab pe pagina web în timp ce oficialii Vodafone doar au anunţat că vor pune în vânzare "în curând" gadgetul.

Tableta Samsung, despre care se zvoneşte că ar urma să fie disponibilă înainte de aplicarea subvenţiilor la un preţ de 600 de euro, ar putea fi un motor important pentru vânzările de servicii de internet mobil - un obiectiv cheie pentru operatorii de telefonie mobilă. Serviciile de net mobil au, în general, o marjă de profit mai mare decât serviciile de voce şi au continuat să crească şi în 2009, anul în care piaţa de telefonie mobilă a pierdut venituri de 400 mil. euro.