Şeful de la Times online, primul site de ştiri pe bani: Noi suntem cu doi ani înaintea pieţei, toţi ne vor urma

Ziarul Financiar 07.10.2010

Ziarul britanic Times este prima publicaţie din lume care a introdus accesul exclusiv pe bază de bani la versiunea sa online, într-o mişcare văzută de cei mai mulţi analişti din piaţă drept sinucigaşă. Acum directorul diviziei online, Gurtej Sandhu, vorbeşte despre filosofia grupului într-un interviu pentru Les Echos.

Gurtej Sandhu afirmă că rezultatele sunt pe măsura aşteptărilor şi sistemul urmează să fie implementat şi la alte publicaţii. "Pot să vă asigur că nu dăm înapoi. Suntem cu doi ani înaintea pieţei şi piaţa ne va urma. Vom implementa acest sistem şi la cotidianul The Sun", spune Sandhu.

În privinţa veniturilor din publicitate, directorul diviziei online al cotidianului deţinut de Rupert Murdoch spune că nu poate dezvălui date însă afirmă că publicitarii sunt mai interesaţi de clineţii care plătesc pentru un ziar decât cititorii veniţi accidental.

Gurtej Sandhu precizează în interviu acordat publicaţiei franceze că e de părere că taxarea conţinutului online trebuie făcută integral sau deloc, contrar modelului Financial Times sau Wall Street Journal.