Încă o predicţie a lui Doctor Doom: Economia europeană va reintra în recesiune. WSJ pune sub semnul întrebării notorietatea economistului

Autor: Adrian Voicu 09.10.2010

Nouriel Roubini, supranumit şi Doctor Doom al economiei după ce a previzionat criza economică din 2008, a făcut o nouă predicţie declarând vineri că Banca Centrală Europeană va trebui să relaxeze politica monetară mai mult, existând 40% şanse ca economia europeană să reintre în recesiune.

Vorbind în cadrul unei conferinţe la Peterson Institute din Washington, economistul a declarat că un euro la un cost de 1,4 dolari este un nivel "dureros" pentru regiunea euro, conform Bloomberg.

Numindu-l "faimosul pesimist", Justin Lahart, editorialist la Wall Street Journal, consideră că "Regula de 40%" este o tactică folosită de mulţi economişti.

Conform acestuia, regula de 40% este metoda perfectă pentru a ajunge pe prima pagină a ziarelor şi de a te proteja în acelaşi timp. "Prezici că sunt 40% şanse ca indicele bursier Dow Jones Industrial Average va ajunge la 12.000 până la sfârşitul anului: dacă aşa se întâmplă, vei fi considerat un înţelept, iar dacă nu se confirmă, poţi să declari nu ai spus că este cea mai probabil rezultat".

Astfel, folosindu-te de sintagma "sunt 40% şanse ca...", posibilităţile sunt fără sfârşit.